DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Sıfır Atık Seferberliği ile Başiskele Daha Temiz ve Sağlıklı

Sıfır Atık Seferberliği ile Başiskele Daha Temiz ve Sağlıklı

Türkiye genelinde 2017 yılı Ekim ayında başlatılan ve Kocaeli’de ilk kez Başiskele Belediyesi Hizmet Binası’nda başlatılan Sıfır Atık Projesi’ni Başiskele Belediyesi ilçe genelinde yaygınlaştırmaya ve geri dönüşümde farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nünde büyük önem verdiği Sıfır Atık Projesi’ninBaşiskele’de kesintiye uğramadan uzun yıllar devam etmesi ve bir yaşam biçimi haline gelmesi için, çevreyi koruma bilincinin küçük yaşlarda başlatılıp her an diri tutulması ve güçlendirilmesi amacıyla okullara sıfır atık kutuları yerleştirdi.

Sıfır Atık Seferberliği ile israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması amaçlanıyor.

Bu kapsamda Başiskele Belediyesi Temizlik İşleri MüdürlüğüÇevre Koruma ekipleri tarafındanilçe sınırlarındaki okullara farklı renklerle belirlenmiş cam, plastik, kâğıt ve metal atıkların atılacağı 48 geri dönüşümkutusunu daha geçen haftalarda yerleştirilerek tüm okullardaki öğrencilere “Sıfır Atık” bilincini yaygınlaştırmış oldu.

25 SİTEYE 80 ADET GERİ DÖNÜŞÜM EKİPMANI

Başiskele’de geri dönüşüm kültürünütüm halkta oluşturmak isteyen Başiskele Belediyesi, son bir ayda 25 siteye 80 adet geri dönüşüm ekipmanlarını yerleştirdi.

Geri dönüştürülebilir atıkların yerinde ayrıştırılmasını hedefleyen Başiskele Belediyesi, belediye ekipleri tarafından yapılan incelemelerin ardından ihtiyaca göre sayıları belirlenen geri dönüşüm ekipmanlarını sitelere ücretsiz olarak teslim ediyor.

Ambalaj atığı konteyneri,atık yağ bidonu, atık pil kutusu, tekstil kumbarası gibi geri dönüşüm ekipmanlarından dolayı memnuniyetlerini dile getiren duyarlı vatandaşlar, Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ve ekibine teşekkür ettiler.

Daha temiz çevre ve daha yaşanabilir bir Başiskele için “Sıfır Atık Seferberliği”ne desteğin artarak devam edeceği bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.