DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TÜKODER Gölcük Şubesi’nde kongre sorunsuz tamamlandı YENİ BAŞKAN ÇETİN KOCATÜRK

TÜKODER Gölcük Şubesi’nde kongre sorunsuz tamamlandı

YENİ BAŞKAN ÇETİN KOCATÜRK

Tüketici Haklarını Koruma Derneği (TÜKODER) 3. Olağan Kongresini geçtiğimiz Cuma günü Gölcük Belediyesi Sanat Galerisinde gerçekleştirdi. Derneğin Kurucu Başkanı Muhterem Aslan, kongrede başkanlık koltuğunu Çetin Kocatürk’e devretti. Kongreye TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal’da katılım sağlayarak, yeni başkan Kocatürk ve Yönetimini tebrik etti.

Katılım yoğun oldu

TÜKODER  Gölcük Şubesi’nin 3. Olağan Kongresine katılım yoğun oldu. Kongreye TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, CHP ilçe başkanı Fikret Gürel, İYİ Parti ilçe başkanı İsmail Aynacı, Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, TÜRK Hava Kurumu Gölcük Şube Başkanı Mustafa Cintaş ilçemiz STK temsilcileri, Gölcük Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetliler katıldı.

Divan Başkanlığına İsmet İşeri seçildi

Kongrenin Divan Başkanlığı’nı İsmet İşeri yaparken, Divan Üyeliklerini Av. Ece Ergüder, Soman Sinanlıoğlu yaptı. Divan başkanlığı tarafından yönetilen kongre ilk olarak saygı duruşu ve ardından okunan istiklal marşı okunarak başladı. 

Aslan, ‘Derneğime en iyi şekilde katkı verdiğime inanıyorum’


Kongrede ilk konuşmayı TÜKODER Gölcük Şubesi Kurucu Başkanı Muhterem Aslan yaptı. Aslan, konuşmasında, “TÜKODER, Tüketici haklarını koruması, geliştirilmesi ve tüketicilerin koruyabilmeleri için gerekli bilinç ve örgütlülük düzeyine ulaşabilmeleri amacı ile kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür. Politik ve ekonomik çıkarlara her hangi bir şekilde araç olmadan, kar amacı güden hiçbir kurun ve kuruluştan gelir elde etmeye yanaşmadan, yayın organlarından reklam almadan ve tüketiciyi her hangi bir ürüne yönlendirmeden, sadece üyelerinin gönüllü katkı ve katılımlarına dayanarak faaliyet gösteren Dernektir.  TÜKODER, Bakanlar kurulunun 13- 03-1998 tarihi ve 10804 sayılı kararıyla kamu yararına çalışan Dernek statüsünü kazanmış tam bağımsız bir tüketici örgütüdür. Bu genel kurulumuzu yaptığımız bu gün, kamu yararına Dernek statüsü kazanmamızın 20. Yılıdır. Derneğimizin Gölcük Şubesi Türkiye genelinde örgütlü 43 şubeden biri olup 2014 yılı Mart ayından beri siz saygı değer Gölcük hemşerilerimize hizmet sunmaktayız. Derneğimiz kamu yararına bir dernek olduğu için her iki senede bir Valiliğimizin sivil toplum örgütleri müdürlüğü denetim elemanlarınca denetlemelere tabi, tutulmuş ve bu denetimlerde başarılı bir şekilde geçmiştir. Bu gün itibarı ile Derneğimizin vergi dairesi dahil olmak üzere hiçbir kurum ve kuruluşlardan borcu yoktur. Ben derneğimizin kurucu başkanı olarak göreve başladığım ilk günden bugüne kadar derneğim için en iyi çalışmaları yaptığıma inanıyorum. Bugün kongremizde bizleri yalnız bırakmadığınız için ve katılımlarınız için çok teşekkür ediyor, Çetin Kocatürk kardeşime yeni görevinde başarılar diliyorum. Her zaman Çetin kardeşime destek olacağım” diye konuştu.

Sezer, ‘Tüketicilerin haklarını korumak çok önemli bir sorumluluk’

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Biraz önce dernek başkanımız yaptığı konuşmada kamu yararına çalışan bir dernek ve sivil toplum örgütü olduğu vurgusunu yaptı. Tüketici koruma kanununa dayalı olarak çıkarılan Tüketici hakem heyeti ile birlikte örgütlü toplumun önemli değerlerinden biri olarak Tüketici Koruma Derneği önemli işler yerine getirmiştir. Tüketicinin korunması ile ilgili olarak alınması gereken önlemlerin neler olduğunu aslında şu anda yaşadığımız dönemde bizzat görebiliyoruz. Biliyorsunuz yaşanan bir korona virüsten dolayı yaşanan panik dolayısıyla oluşan bir talep bu talep nedeniyle ürün fiyatları çok yükselmesi söz konusu. Yalnız olan Tüketicilerin korunması için kişinin müracaat edebileceği hakem heyeti ve mahkemeler dışında aslında kendilerine çok yakın hemen yanı başında bulunan dernektir” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Aziz Koçal, vatandaşlara çağrıda bulundu

TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal, ‘Öncelikle derneğimizin Gölcük Şubesi’nin kongresine katılım sağlamaktan memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Gölcük’te görevini başarıyla sürdüren Muhterem Aslan beyefendiye teşekkür ediyorum. Yeni başkan seçilecek arkadaşımıza da başarılar diliyorum. Biliyorsunuz ki dernek olarak işimiz zor.Günümüzde tüketicileri fiyat konusunda aldatan ahlaksızlar var. Bunu da içinde bulunduğumuz bugünlerde görüyoruz. İnsanlar virüsten korkuyorlar ve temizlik ve hijyen ürünlerine yoğun talep ediyorlar.Bu sebeple alışveriş marketlerde raflar boşaldı. Bu durumda ürün fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Buradan halkımıza şu tavsiyede bulunmak istiyorum. Herkes kendi ihtiyacı doğrultusunda ürün alsın. İhtiyacımız neyse o kadar ürün alalım’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Aynacı, Çetin Kocatürk ve Yönetimine başarılar diledi

İYİ Parti ilçe başkanı İsmail Aynacı, “ilçemizde kurulan TÜKODER çok önemli bir kurum. Hepimiz birer tüketici olduğumuz için bizim için önemli bir kurumdur. Bu güne kadar Muhterem Aslan başkanımız bu işi layığı ile yaptı. Bu gün olağan genel kurulunda hep  birlikte buradayız. Yeni yönetime bundan sonrada başarılar dilerim” dedi.

Gürel, ‘Haksız kazanç sağlayanlar doğru yapmıyor’

CHP ilçe başkanı Fikret Gürel, “Tüketici hakları aslında çok önemli bir konu. Çünkü bazı firmalar fırsattan yararlanarak haksız kazançlar elde ediyorlar. Bizler bu tür haklarımızı savunamıyoruz. Fakat bu konuya da bizlere destek olan ve yardımcı olan TÜKODER önemli bir kurumdur. Dolayısı ile yeni yönetime gelen arkadaşlarımıza önemli görevler düşüyor. Ben burada yeni yönetime başarılar dilerim” dedi.

Yıldız, ‘Kimse kimsenin hakkını yememeli’

Son olarak konuşmayı SP İlçe Başkanı Yaşar Yıldız yaptı. Yıldız, ‘Kongreye geç katılım sağladığım için öncelikle özür dilemek istiyorum. TÜKODER’in önemli bir görevinin olduğunu düşünüyorum. Günümüzde ortaya çıkan coronavirüste bazı firmaların nasıl haksız kazanç sağlamak için ürünlere zam yaptığını görüyoruz. Kimse kimsenin hakkını yememeli. Tüketiciler de kendi hakları konusunda bilgili olmalıdır. TÜKODER’e yeni başkan seçilecek Çetin Kocatürk beyefendiye ve yönetimine başarılar diliyorum.’

Kocatürk, ‘TÜKODER sadece kamuya hizmet veren bir kurumdur’

Konuşmaların ardından dernek başkanlık görevini devir alan yeni başkan Çetin Kocatürk yaptığı teşekkür konuşmasında ‘Bugün burada çok önemli bir gün yaşıyoruz. Çünkü TÜKODER Gölcük şubesi ilk defa halka açık bir kongre yapıyor. Bu kongrenin katılımı bu kadar yüksek olması ayrıca benim için büyük bir guru oldu. Burada bizleri yalnız bırakmadınız hepinize teşekkür ediyorum. İlçemizde kurulan TÜKODER Gölcük şubesi hiçbir zaman kar amaçlı olarak çalışmadan sadece kamuya hizmet veren bir kurumdur. Siz değerli tüketiciler için her zaman bilgilendirerek haklarınızı en iyi şekilde savunacak bir bilgiye sahip olmanıza arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız” diyerek konuşmasını tamamladı. 

İşte yeni yönetim

Dernek Başkanı Çetin Kocatürk, Başkan Yardımcısı; Muhterem Aslan, Sekreter; Mesut Kalaycıoğlu, Asil Üyeler; Bülent Denlikol, Elif Dursun, Esma Sayer ve Neslinur Aslan olarak belirlendi.

Haber: Arif ÖZTOK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.