DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ziyaretliler Derneği’nden alkışlanacak hizmet 340 KİŞİYE SICAK YEMEK

Ziyaretliler Derneği’nden alkışlanacak hizmet

340 KİŞİYE SICAK YEMEK

Başkanlığını Gölcüklülerin yakından tanıdığı son derece başarılı ve dürüst kimlik olan Seyfettin Öztürk’ün yaptığı Ziyaretliler Derneği ihtiyaç sahibi 340 kişiye her gün sıcak yemek temin ederek takdir edilen bir çalışmaya imza atıyorlar. Seyfettin Öztürk, Ziyaretliler Derneği’ne son derece güzel bir binada kazandırarak hizmetlerini farklı alanlarda da sürdürürken Gölcük Haber olarak ziyaret edip önemli bir röportaj yaptık.

Hizmet binaları 2019 yılının Aralık ayında tamamlandı

Kavaklı Mahallesi Hürriyet Caddesi No: 27 adresinde hizmet vermekte olan Ziyaretliler Derneği’nin kurulumu ve dernek binalarını yapılmasını ardından yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren  Ziyaretliler Derneği Başkanı Seyfettin Öztürk yaptığı açıklamada, “ Ziyaretliler Derneğimiz 2002 yılında kuruldu ve 2014’ün 8. Ayında hizmet binamızın temelini alttık. Binamız 2019 yılının sonunda tamamlandı. Binamızın üst iki katını Diyanet’e 10 yıllık bedelli olarak devrettik ve şu anda 4-6 yaş grubu çocuklarımız hem Kuran-ı Kerim eğitimi hem de ana okulu eğitim alıyorlar” dedi.

15 üniversite öğrencisine burs veriliyor

Başkan Öztürk, “Derneğimiz olarak 2009 yılından 10 Üniversite öğrencisine burs veriyorduk bu sene bu sayıyı 15 öğrenciye çıkardık. Ayrıca her yıl Ramazan ayı öncesi 800 koli erzak dağıtıyoruz. Yine Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi ailelere Kurban eti dağıtıyoruz. Bur yardımlarımızı Uluslar arası yardım kuruluşu olan HASENE Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin desteği ile yapıyoruz” dedi.

“Bağımlı olma özgür ol” projesini gerçekleştirdiler

Bu yıl İçişleri Bakanlığı ortaklığında “Bağımlı olma özgür ol” projesini gerçekleştirdiklerini ifade eden başkan Öztürk, “ Bu projede öğretmenlere yönelik seminerler, çocuklara yönelik takviye dersler (Matematik, Fen), zaka oyunları, masa tenisi gibi etkinliklerin yanında Çanakkale gezisi yapıldı. Ayrıca Bursa ve İstanbul gezisi yapılacak. Buna benzer çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Her gün 340 kişiye iki öğün yemek veriliyor

 2019 yılının sonunda hizmet vermeye başladıkları hizmet binasında 340 kişilik yemek hazırlayıp dağıttıklarını ifade eden Başkan Öztürk, “ Biz binamızın temelini attığımızda hayalimde hep bir aşevi düşüncesi vardı. Elhamdülillah 27 Aralık 2019 tarihinde aşevimizi açarak HASENE Sosyal yardımlaşma Derneği’nin desteğiyle   yemek vermeye başladık. İlk başladığımızda 100-120 kişilik yemek veriyorduk. Şu anda 340 kişilik yemek dağıtıyoruz ve bu sayı daha da artacak. Bunu dernek olarak bizim yapma imkanımız yok. Başta HASENE olmak üzere Belediye Başkanımız, Kaymakamımızın destekleri ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu aşevi projesinde en büyük sıkıntımız bir aracımızın olmamasıydı. Bu sıkıntımızı da Gölcük Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer’in desteğiyle hayırsever bir iş adamımız ve belediyemizin de katkılarıyla yemek dağıtımında kullanılmak üzere araç tahsis edildi. Gölcük Belediye Başkanımıza vermiş olduğu bu güzel destekten ötürü çok teşekkür ederim. Gölcük’ün gerçekleten bir aşevine ihtiyacı olduğunu anlamış olduk.  Bunun yürüyebilmesi ve devam edebilmesi için Gölcük’teki  gönlü zengin insanların yardımına ihtiyacımız var. Yapılan  yardımları kendileri de şeffaf bir şekilde kontrol edebilirler” dedi.

Ziyaretliler Derneği olarak yaptıkları diğer çalışamalr hakkında da bilgi veren Başkan Öztürk, “Ziyaretliler Derneği olarak ayrıca askıda ekmek dolabıyla her gün dolaba ekmek bırakılıyor ve ihtiyaç sahiplerinin faydalanmasını sağlıyoruz. Pazar günleri emekli imam Yunus Torun tarafından yaşlılarımıza Kuran-ı Kerim dersi verilmekte. Salonumuz nikah, kına, düğün gibi cemiyetler içinde kullanılmaktadır. İmkanı olanlardan kirası alınıyor. Eğer imkanı yoksa derneğimiz tarafından karşılıyoruz. Biz bu hizmetleri yaparken  dil, din, ırk ve siyasi görüş ayırt etmeden herkese yapılmaktadır. Yine yardımlarımız ihtiyaç sahibi ailelerin ifşa etmeden onurlarını incitmeden yapılmaktadır.  Bu arada derneğimiz lokalinde çayımız tamamen ücretsiz bir şekilde verilmektedir” dedi.

Ramazan ayında iftar yemekleri verilecek

Ziyaretliler Derneği  olarak ayrıca Ramazan ayı içinde iftar yemeği vermeyi düşündüklerini ifade eden başkan Öztürk, “ Bu projemizde de yine hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı iftar soframızda ağırlamak istiyoruz. İftar vermek isteyen hayırsever vatandaşlarımızı derneğimize müracaat etmelerini bekliyoruz” dedi.

“Şehitlerime Allah’tan rahmet dilerim”

Başkan Öztürk son olarak Suriye İdlip’te Esad Rejimi tarafından hava saldırısına uğrayıp şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırları diledi. Başkan Öztürk, “ gencecik 33 fidanımız şehit düştü. Bu üzücü olay bizleri derinden sarstı. Şanlı Türk ordumuza gerçekleştirdiği operasyon da başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun. Ziyaretliler Derneği olarak her zaman devletimizin ve ordumuzun yanındayız” dedi.

Yardımda bulunmak isteyenler için;

 Ziyaretliler Derneği’ne yardımda bulunmak isteyenler için Hesap No: 542424 85- 5003 I 424- GÖLCÜK/ KOCAELİ ŞUBESİ

IBAN: TR15 0001 0004 2454 2424 8550 03

Hesap sahibi: ZİYARETLİLER SOSYAL YARDIMLAŞMA DAYANIŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ

Hesap adı: AŞEVİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.