DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Büyükşehir’in koronavirüse karşı amansız mücadelesi

Büyükşehir’in koronavirüse karşı amansız mücadelesi

Büyükşehir’in koronavirüse karşı amansız mücadelesi

Çevre ve insan sağlığı konusuna azami hassasiyet gösteren Büyükşehir, Covid-19’un yayılmaması için gerekli tüm tedbirleri almaya devam ediyor

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında ilk andan itibaren tüm hazırlıklarını yapan ve yapmaya devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tüm çalışmalarını aralıksız bir şekilde özveriyle sürdürüyor. Vatandaşların huzur ve güvenliği için çalışmaya devam eden ve gece gündüz dezenfekte işlemleri yapan Büyükşehir, kurduğu koordinasyon ekibi ve Kriz Koordinasyon Merkezi ile koordineli çalışmasını sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın vatandaşların huzuru ve gelecek kaygısı duymaması adına aldığı önlemler de harfiyen uygulanıyor. Toplum sağlığı için fedakârca mücadele eden sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım devam ederken Büyükşehir, sağlıkçılar için koruyucu ekipman üretmeye her gün devam ediyor.

200 PERSONEL GÜNLÜK 25 BİN ADET MASKE ÜRETİYOR

Kent genelinde koronavirüse karşı amansız bir mücadele veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hem sağlık çalışanlarının hem de kendi personelinin sağlığını korumak için 19 merkezde maske ve tulum üretiyor. KOMEK Kurs Merkezleri ile Gülen Yüzler dahil 19 merkezde, büyük bir özveri ve fedakârlıkla günlük 25 bin adet maske ve 200 adet tulum üretiliyor. Bu merkezlerde toplam 200 personel görev alırken tüm merkezlerde dikim işini KO-MEK’in usta öğreticileri yapıyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEN TOPLU TAŞIMAYA 17 MİLYONLUK DESTEK

Koronavirüs salgınının ekonomik ve sosyal hayata etkilerinin azaltılması ve bu zor günlerde esnaf için önemli çalışmalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, toplu taşıma esnafına “can suyu” olacak desteği hayata geçirdi. Büyükşehir, toplu taşıma esnafına toplamda 17 Milyon TL yardım yapacak.

KORONAVİRÜS KRİZ MASASI KURULDU

Türkiye’de ilk koronavirüs vakalarının ortaya çıkmasının ardından toplum sağlığı için çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, kriz masası oluşturdu. Her Salı günü toplanan kriz masasında 12 ilçe belediyesinden katılımla ortak kararlar alınarak koronavirüs ile mücadele ediliyor. Kriz masası ile birlikte Kocaeli’de ki belediyeler de virüsle birlikte mücadele etmeye başladı.

DEZENFEKTE İŞLEMLERİ GECE GÜNDÜZ DEVAM EDİYOR

Covid-19 ile mücadele kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sokak, cadde ve kalabalığın yoğun olduğu bölgelerde dezenfekte işlemlerine tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda sahada dezenfeksiyon işlemi uygulayan 70 personel, 22 araçla kamu, kurum ve kuruluş binaları ile bahçelerini ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanları dezenfekte etmeye gece gündüz devam ediyor. Ekipler, günlük yaklaşık 1 milyon metrekare alana dezenfeksiyon işlemi gerçekleştiriyor.

30 KİŞİLİK KOORDİNASYON EKİBİ DÜZENİ SAĞLIYOR

Dezenfeksiyon çalışmaları tüm hızıyla sürerken Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçe belediyelerinden ilgili Belediye Başkan Yardımcıları ve teknik birim sorumlularından oluşan 30 kişilik koordinasyon ekibi ile dezenfeksiyon yapılan yerlerin raporlarını tutarak işleri hızlandırıyor ve hiçbir yerin gözden kaçmamasını sağlanıyor. Takip edilen ekiplerde dezenfeksiyon uygulaması için ekipman kapsamında 111 adet sırt atomizörü, 5 adet araç üstü atomizör, 28 adet el ULV’si bulunuyor.

PANDEMİ BOYUNCA YETECEK DEZENFEKTAN VAR

Ekiplerde ayrıca, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ürünlerdenpandemi boyunca tüm kente yetecek kadar dezenfeksiyon malzemesi var. Sahada uygulama yapan personellerin yüz maskesi, gözlük, eldiven ve tulumları da her daim hazır.

TOPLU ULAŞIM ARAÇLARI HER GÜN DEZENFEKTE EDİLİYOR

Büyükşehir Belediye ile özel halk otobüsleri, minibüsler, tramvay, ticari taksiler, şehir içi yolcu vapurları, emniyet araçları ve belediye araçları her gün dezenfekte ediliyor. Bu güne kadar 400 binada, şehrimizin ana arterlerinde, 240 park ve bahçede, 3543 toplu taşıma aracı, 2350 ticari taksi, 7100 emniyet aracı ve 2092 hizmet aracında dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirildi.

BİNA VE İŞYERLERİNDE HER GÜN DEZENFEKTE ÇALIŞMASI VAR

Ekipler ayrıca her gün 160 kamu binasını da dezenfekte ediyor. Çalışmalarını gece gündüz sürdüren ekipler, ilçelerde dezenfeksiyon çalışmalarına büyük bir özveriyle devam ediyor. Dezenfekte uygulamaları her gün kamu kurumu, eczane, park, durak, huzurevleri, bankalar, ATM’ler ve diğer pek çok yerde yapılıyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEN BARINMA HİZMETİ

Koronavirüs salgınına karşı büyük bir mücadele veren Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte dışarıda yaşayan evsiz, ihtiyaç sahibi birey ve aileleri Barınma, Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezleri’nde konuk ediyor. Barınma merkezinde kalan vatandaşların sağlık ihtiyaçları da Kocaeli Büyükşehir Belediyesince karşılanıyor.

SOSYAL YARDIMLAR KESİLMEDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Türkiye’de görülen vakaların artışı ve Sağlık Bakanlığı’ndan gelen ‘Evde Kal’ çağrılarından sonra vatandaşların huzuru ve gelecek kaygısı duymaması adına birçok önlem almıştı. İlk olarak Büyükşehir Belediyesi’nden sosyal yardım alan vatandaşlardan süresi dolanlara, sosyal yardımların kesilmeyeceğini belirtmişti. O vatandaşlar sosyal yardımlarını almaya devam ediyor.

SİZ EVDE KALIN, ALIŞVERİŞİ BİZ YAPARIZ

Başkan Büyükakın, Geniş Ailem projesi kapsamında 60 yaş ve üzeri büyüklerin talep etmeleri durumunda günlük alışveriş ve ihtiyaçlarına yardım etmek için ekiplerin hazır olduğunu belirtmişti. Sokağa çıkma yasaklarının da gelmeye başlamasıyla birçok 60 yaş üstü vatandaşa talepleri doğrultusunda yardım edildi. Kah alışverişli yapıldı kah gözlükçüye götürüldü, kah pazardan sebzesi meyvesi alındı kah toprak kazması için bozulan çağa motoru tamire götürüldü. Büyükşehir bu zorlu dönemde yaşlılarını da asla yalnız bırakmadı.

İŞİTME ENGELLİLERE ÖZEL HİZMET

Kocaeli’nde yaşayan işitme engelli vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nin Geniş Ailem hizmetinden yararlanmak için 0549 781 39 25 numaralı telefonu görüntülü arayabiliyor. Arama yapan işitme engelli vatandaşların çağrısına Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü personeli işaret dili tercümanı cevap veriyor. Telefona düşen her görüntülü aramaya cevap veren tercümana, işaret dili ile konuşan işitme engelli vatandaşlar rahatlıkla taleplerini bildirebilirken, ne yapılması gerektiği konusunda da bilgi sahibi olabiliyorlar.

BÜYÜKŞEHİR KİRACILARI KİRA ÖDEMİYOR

Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, koronovirüs mücadelesi kapsamında alınan ilave kararlarından birini de kiracılarına yönelik yapmıştı. Başkan Büyükakın, İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği koronavirüs genelgesi kapsamında, Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinin kiracısı olan işletmelerden kapalı kaldığı süre zarfında kira alınmayacağını söylemişti. Kiracıları da zor durumda bırakmak istemeyen Büyükşehir, kiraları almıyor.

HİÇBİR VATANDAŞIN SUYU KESİLMİYOR

Hijyen tedbirleri kapsamında da bir dizi önlem alan Başkan Tahir Büyükakın, su faturasını ödeyemeyen konut abonelerinin sularının geçici bir süreliğine kesilmeyeceğini duyurmuştu ve suları kesik olan abonelerinde sularının İSU ekipleri tarafından açılacağını belirtmişti. Suları kesik olanların suyu açıldı, borcu olanın da suyu kesilmedi. Koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşlar susuz bırakılmıyor.

SAĞLIKÇILARA ULAŞIM ÜCRETSİZ

Toplum sağlığı için fedakârca ve özverili bir şekilde mücadele eden sağlık çalışanlarını unutmayan Başkan Doç. Dr. Büyükakın, sağlık çalışanlarının Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanacağını belirtmişti. Belirtilen günden itibaren sağlıkçılar ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanıyor.

KENTİN 180 NOKTASINA YENİ NESİL DEZENFEKTAN CİHAZI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, korona virüs salgını nedeni ile halk sağlığını koruyucu ve önleyici hizmetlerini sürdürüyor. Her türlü tedbiri vatandaşlar için alan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de ayakla mekanizması çalışan yeni dezenfektan makinalarını şehrin merkezi noktalarına yerleştiriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.