DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Dövizde yukarı yönlü dalgalanmalar devam ediyor

Dövizde yukarı yönlü dalgalanmalar devam ediyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs döviz piyasasını da olumsuz etkiledi. Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer dövizde yukarı yönlü dalgalanmaların devam edeceğini ifade etti. 

“Diğer ülkelerdeki gibi bizde ekonomi olarak bir bedel ödeyeceğe benziyoruz”

Döviz piyasası hakkında önemli bilgiler veren Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer, “ Dövizde yukarı yönlü dalgalanmalar devam ediyor.  Bunun en büyük etkilerinden bir tanesi tüm dünyayı etkisi altına alan ve yaklaşık 182 ülkeyi etkisi altına alan coranavirüs etkisi etkili oldu. Amerika Merkez Bankası FED’in faizleri 0’a çekmesinin ardından yine aşağı yönlü bir hareket olmadı. ABD’nin Faizleri 0’a çekmesinin nedeni ekonomiyi biraz da olsun düzeltmekti ama görülüyor ki virüs diğer ülkeler gibi ABD’nin de ekonomisini büyük ölçüde etkilemekte. Bir hamlede Türkiye Cumhuriyeti  Merkez Bankası’ndan geldi ve Türkiye Cumhuriyeti  Merkez Bankası’ da politika faizlerini aşağı çekti. 9.75’ e kadar indirdi. Ancak coronavirüs bütün dünya ekonomisini etkilediği gibi bizim ülkemizi de olumsuz etkiledi. Diğer ülkelerdeki gibi bizde ekonomi olarak bir bedel ödeyeceğe benziyoruz. Bu virüsün herhangi bir çözümü ya da aşısı bulunmadığı sürece dalgalanmalar inişli çıkışlı devam edecektir. Ama her şeyden önemlisi sağlık diyoruz. Evde kal Türkiye diyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.