DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Havalar ısınınca sorumsuzca parklarda oturdular CORONAYA DAVETİYE ÇIKARIYORLAR

Havalar ısınınca sorumsuzca parklarda oturdular

CORONAYA DAVETİYE ÇIKARIYORLAR

Tüm dünyada olduğu gibi ilçemizde de vatandaşlar coronavirüs tehdidi altında. Coronavirüs’e karşı alınan tedbirler kapsamında mecbur kalmadıkça sokağa çıkmayın uyarılarına rağmen dün ilçemizde hava sıcaklığının hissedilir derecede artmasıyla Anıtpark’ta bulunan bankların dolu olması gözlerden kaçmadı. Sorumsuzca parklarda oturan vatandaşlar resmen Coronaviris’e davetiye çıkarıyorlar.

Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Coronaviris’e karşı alınan tedbirler kapsamında yetkililer mecbur kalmadıkça sokağa çıkmayın, toplu alanlarda bulunmayın çağrılarına rağmen bazı sorumsuz vatandaşların Anıtpark’ta bulunan banklarda boş boş oturmaları gözlerden kaçmadı.  

Çözüm bulunması gerekiyor

Geçtiğimiz hafta sonu uygulanan iki günlük sokağa çıkma yasağının ardından vatandaşlar önce marketlere sonra da ilçe merkezine akın etti. Havaların ısınmasıyla kendini parklara atan sorumsuz vatandaşlar adeta  Coronaviris’e davetiye çıkarıyorlar. Anıtpark’ta bulunan banklarda boş boş oturan sorumsuz kişileri gören vatandaşlar yaptıkları açıklamada, “ Havaların ısınması bir bakıma hiç iyi olmadı. Havalar serin olduğu zaman insanlar evlerinden çıkmıyordu ama havaların ısınması ile insanlar kendilerini sorumsuzca parklara attı. Bu tür manzaraların yaşanmaması için biz yetkililerden banklar için bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Oturacak alan olmazsa belki daha az dışarı çıkarlar” dediler.

Marketler doldu taştı

İlçemizde geçtiğimiz Cuma gecesi 24.00’ten Pazar gecesi 24.00’e kadar süren  sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle vatandaşlar geçtiğimiz sabah saatlerinden itibaren marketlere akın etti. Birçok vatandaşın market önlerinde uzun sıralar oluşturduğu gözlemlenirken, vatandaşların coronavirüse aldırış etmediği gözlemlendi.

Salı Pazarına sırayla alındılar

İlçemize bağlı Değirmendere’de kurulan Salı Pazarı girişinde ise önlemler dikkat çekti. Bugün pazar yapmaya gelen vatandaşlar görevliler tarafından Pazara alınmadı. Sıra ile pazara alınan vatandaşlar, uzun kuyruk oluşturdu. Alınan bu önlem coronavirüs için oldukça önemliydi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.