DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KOKOLOJİ TESTİ – 1 –

06.04.2020
4.673
A+
A-

Geçen hafta sizlerle paylaştığım psikoloji testiyle ilgili olarak olumlu geri bildirimler aldım. Bu sebeple “evde kaldığımız” süre boyunca keyifli vakit geçirmek adına sizlerle yeni test paylaşmak istedim.

Dünyanın en eğlenceli keşfini yapmaya hazır mısınız?

Ancak, bu şimdiye kadar kimsenin keşfetmediği bir şey olacak : Kendiniz.

Kokoloji kişilik testi, psikoloji profesörü Isamu Saito ve Tadahiko Nagao tarafından geliştirilen, temel psikolojik gerçeklere dayanarak hazırlanmış bir tür kendini keşfetme oyunu.

Başlamadan önce küçük bir hatırlatma yapalım :

  • Aklınıza ilk geleni söyleyin.
  • Cevapları tahmin etmeye çalışmayın.
  • Kendinize karşı dürüst olun.

Haftalık popüler bir dergi alarak eve geldiniz. Derginin içindekileri hangi sıraya göre okursunuz?

  1. Birinci sayfadan sonuncu sayfaya kadar düzenli bir şekilde okursunuz.
  2. Hemen sizi ilgilendireceğini bildiğiniz konulara geçer ve sadece onları okursunuz.
  3. Sayfaları rastgele çevirir ve ilginizi çeken şeyleri okursunuz.
  4. Derginin formatı değişmediği için konuları her zaman bu dergiyi okurken okuduğunuz sırada okursunuz.

Yanıt :

Dergi, insan deneyimlerinin toplandığı bir antoloji gibidir ve sizin o dergiyi okuma tarzınız seçimlerin çeşitliliği karşısında nasıl davrandığınızı gösterir. Özellikle okuma zamanınızı nasıl değerlendirdiğiniz kaynaklarınızı, paranızı nasıl kullandığınızı betimler.

  1. Parasının her kuruşunun nerede olduğunu ve nereye harcandığını bilen birisiniz. Kişisel bütçenizle sürekli meşgul olduğunuzdan değil, sadece her şeyin nerede durduğunu bildiğiniz zaman kendinizi daha rahat hissediyorsunuz. Bir şey kaybetmekten nefret ettiğiniz için tüm hesaplarınızı düzenli tutuyor, borcunuzu ve alacağınızı biliyorsunuz.
  • Para cebinizde durunca sanki size batıyor. Eğer paranız varsa canınız ne isterse aklınıza ne gelirse onun için harcıyorsunuz. Son kuruşunuzu harcarken de gelecek ay belki de bir hesap açarak para biriktirmeye başlamayı düşünüyorsunuz. Eğer biraz para biriktirebildiyseniz de bunu en yakın bankamatikten çekmeniz beklenmedik bir şey değil.
  • Siz kendinizi tutumlu olarak tanımlıyorsunuz. Bazıları buna cimri diyebilir. Aslında siz paranızı boş şeylere harcamıyorsunuz ya da kaynaklarınızı ziyan etmiyorsunuz, kara günler için saklamayı tercih ediyorsunuz. Aniden bir şey almak ya da kredi kartlarınızı borca sokmak gibi huylarınız yok ama kesenin ağzını biraz açmayı denemeniz iyi olabilir.
  • Hayatınızdaki olası değişikliklere karşın siz harcama alışkanlıklarınızı asla değiştirmiyorsunuz. Eğer büyük ikramiyeyi kazansanız, indirim dükkanlarından alışveriş alışkanlığından vazgeçmeniz zor olacağı gibi tam tersine eğer parasızlık çekiyorsanız da hala marka giysiler almakta direniyor olabilirsiniz. Siz para kaprisleri ile uğraşacak yapıda biri değilsiniz, en iyisi bu işlerden anlayan birisinden destek alın.(Alıntıdır)

Sağlıkla ve sevgiyle kalın…

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
10 Haziran 2019
9 Mayıs 2022
2 Mart 2020
7 Mart 2022
16 Mayıs 2016
10 Ekim 2022
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.