DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretimi ve cari denge verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretimi ve cari denge verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretimi ve cari denge verilerini değerlendirdi

TÜİK tarafından açıklanan şubat ayı sanayi üretim endeksine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Şubat ayı ekonomide canlanmanın devam ettiği bir aydı. Bu sebeple sanayi üretiminde de bir artış olacağını bekliyorduk. Nitekim sanayi üretim endeksi şubatta aylık yüzde 1.2, yıllık yüzde 7.5 arttı. Böylece sanayi üretiminde son altı aydır kesintisiz artış oldu.” dedi. Zeytinoğlu, mart ayında salgın etkisiyle, ekonomik aktiviteye paralel üretimde de ivme kaybı görüleceğini söyledi.

Sektörler ve ana sanayi gruplarına ilişkin değerlendirmede bulunan Zeytinoğlu, “Şubat ayında imalat sanayinde yıllık yüzde 8 artış, ara malı üretiminde yıllık yüzde 9.1 artış, sermaye malı üretiminde yıllık yüzde 12 artış oldu. Sermaye malı başta olmak üzere, bu kalemlerdeki ortalamanın üzerindeki artışları değerli buluyoruz. Özellikle sermaye malı üretimindeki bu artışın salgın bitiminde devam edeceğini düşünüyoruz.” dedi.

-T.C. Merkez Bankası tarafından açıklanan şubat ayı cari denge verisine ilişkin de değerlendirmede bulunan Zeytinoğlu, salgın etkisi olmayan son cari açık verisi olduğunu belirterek, “Şubat’ta aylık 1 milyar 230 milyon dolar verdiğimiz cari açık ile yıllık cari fazla 6 milyar 128 milyon dolar oldu.” dedi. Önümüzdeki döneme ilişkin değerlendirmede bulunan Zeytinoğlu, “Turizm gelirlerinde bu yıla iyi başlamıştık. Ancak salgın nedeniyle maalesef bu şekilde devam etmeyeceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki aylarda hizmet gelirlerinin cari açığa katkısı azalacak. Temennimiz bu sürecin en kısa sürede ve en az hasarla bitmesidir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.