DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Meslek Lisesi Memleketin Güvencesi

Meslek Lisesi Memleketin Güvencesi

Korona Virüs salgını nedeniyle okullara ara verilip uzaktan eğitime geçildi. Bununla birlikte acil ihtiyaç duyulan tıbbi malzeme ve dezenfektanın üretilmesi amacıyla yurt genlinde pek çok meslek lisesinin öğrenci ve öğretmenleri gönüllü olarak okullarına giderek üretime başladı. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, meslek liselilerin bu duyarlı çabalarını sosyal medya hesabından paylaştığı cümlelerle kamuoyuna aktardı.

“50 okulumuzda 1.172.037 cerrahi maske ürettiler”

Ziya Selçuk mesajında şu ifadelere yer verdi: “Meslek liselerinde okuyan öğrencilerimiz için oluşmuş olumsuz algıyı ortadan kaldırmak ve öğrencilerimizin, kurumlarımızın bu ülke için aslında nasıl bir cevher olduğunu anlatmak için çalıştık aylardır. Ülke ihtiyaçlarına uygun meslekî eğitim dedik ve bunun için yeni bir meslek lisesi modeli geliştirdik. Ve gün geldi. Ülkenin anlık ihtiyacı cerrahi maske idi. Öğrencilerimiz okullar kapansa da biz gerekli izolasyonu sağlayıp burada kalacağız dediler ve 50 okulumuzda 1.172.037 cerrahi maske ürettiler. Meslek liseleri maske üreten makine üretti. Ülkenin ihtiyacı dezenfektandı. Dezenfektan üretimi yapan 44 okulumuzda 3.103.452 litre hipoklorit esaslı yüzey dezenfektan ürettiler. Yine aynı okullarda 31.076 litre el dezenfektanı 450 litre kolonya üretildi. Ülkemizin ihtiyacı tulumdu, 8 okulumuzda yaklaşık 6000 tulum üretildi. Şimdi bu çocuklarıma, hep birlikte tam zamanında yapılacak bir teşekkür borçluyuz. Teşekkür ederim güzel yürekler, ülkemiz için üreten ellerinizden öperim.”

Çalışmaları gerçekleştiren öğretmen ve öğrenciler fotoğraflar paylaştı

Bu mesajın altına bakan Ziya Selçuk’un takipçileri birçok yorum yaptı. Bu yorumlardan kiminde tematik liselerin sayılarının artırılması yer alırken kimilerinde ise tüm liselerin tematik lise olması ve lise eğitimi alan her öğrencinin seçtiği bir alanda becerilerini geliştirmesi gerektiği gibi öneriler yer aldı. Ayrıca bakanın sözünü ettiği çalışmaları gerçekleştiren öğretmen ve öğrenciler fotoğraflar paylaştı. Türkiye’nin farklı bölgelerindeki okullardan gelen bu fotoğraflar meslek liselerinin zor zamanlarda ülkemizin güvencesi olduklarının adeta resmi gibiydi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.