DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

‘Okulda Olmasak da 23 Nisan’ı Hep Birlikte Kutlayacağız’

‘Okulda Olmasak da 23 Nisan’ı Hep Birlikte Kutlayacağız’

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anaokulu Öğretmeni Selcen Tunçkol, koronavirüs nedeniyle okullarından uzakta olan öğrencilerine tek tek ulaşıp 23 Nisan’ı birlikte kutlamaları için etkinlik ödevlerini teslim etti.

Koronavirüs salgını tüm dünyada etkili olurken günlük hayata yansımaları bakımından en çok da çocukları etkiledi. Öncelikle okullarda eğitime ara verildi ve ardından uzaktan eğitim süreci başladı. Takip eden günlerde tedbirlerin yoğunlaşmasıyla 20 yaş altındakilerin sokağa çıkması yasaklandı. Bu uygulamalar neticesinde çocuklar içlerindeki neşeyi, hareketliliği kısaca çocukluklarını eve sığdırmaya çalıştılar.

 ‘Selcen Öğretmenimize yaptığı bu çalışma için çok teşekkür ediyoruz’

Bu süreçte her kademedeki öğrencilere öğretmenleri rehberlik etmeyi sürdürdü. öğretmenlerin yüz yüze olamasa da eğitim öğretimi aralıksız sürdürme çabası herkesin takdirini kazandı. Bu çabayı sergileyenlerden biri de AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Öncesi Öğretmeni Selcen Tunçkol oldu. Tunçkol anasınıfında okuyan öğrencilerinin ilk kez kutlayacakları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın uzaktan eğitim sürecine denk gelmesi üzerine öğrencilerine ve velilerine tek tek ulaşmaya karar verdi. ‘23 nisan coşkusunu yaşayabilmeleri için öğrencilerinin yapacakları etkinlikler tasarladı. Bu etkinlikleri  ulaşabildiği öğrencilerinin adreslerine elden götürdü ulaşamadığı adreslere ise kargo yoluyla yolladı. Selcen Tunçkol’un bu sorumlu davranışı karşısında veliler memnuniyetlerini belirterek duygularını şöyle ifade ettiler: “Çocuklarımız ilk kez bu yıl okulda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayacaklardı. Maalesef bu mümkün olmadı. Ancak ne olursa olsun okulda olamasak da 23 Nisan’ı hep birlikte kutlayacağız. Selcen Öğretmenimize yaptığı bu çalışma için çok teşekkür ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.