DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

ORUÇLU GEÇEN TAM 32 YIL DİLE KOLAY!

ORUÇLU GEÇEN TAM 32 YIL DİLE KOLAY!

ORUÇLU GEÇEN TAM 32 YIL DİLE KOLAY!

İlçemizde yaşayan ve kendilerine ait olan AYPA Markette çalışan Osman Ay, üç ayları tutarak başladığı oruç 32 yıla ulaştı.

’On bir ayın  sultanına Allah’a şükürler olsun ki kavuştuk’

Ay, tuttuğu bu orucu tamamen Allah rızası için tuttuğunu herkesin yaptığı ibadetin amelinin kendisinin olduğunu oruçlunun mükafatını da Allah-u Teala’nın kendisinin vereceğini dile getirdi.  Ve sözlerine şöyle devam etti: ‘’On bir ayın  sultanına Allah’a şükürler olsun ki kavuştuk.  Bu mübarek ay gelince Sevgili Peygamberimiz S.A.V şöyle buyururdu; Ramazan geldi.Bu ayda cennet kapıları açılır,cehennem kapıları kapanır,şeytanlar bağlanır.Yazıklar,olsun o adama ki: bu aya kavuşur,fakat Rabbimizin rahmetinin sağanak sağanak yağdığı bu ayda mağfirete kavuşamaz.Bu ayda kavuşamadıysa ne zaman kavuşacak? Oruç ibadeti, yalnız bu ümmete,değil,diğer ümmetlere de farz kılınmıştı.Fakat onların orucu başka günlerde ve başka aylarda idi.Bize ise ramazan ayında farz kılındı.Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğu içinde bin aydan daha kıymetli Kadir Gecesinin bulunduğu ramazan ayının tercih edilmesi,nimet üstüne nimet oldu bizim için. Bize bir ay oruç tutmamızı farz kıldı.Bu ayın tespitini bize bırakmadı,yoksa her millet kendine bir ay seçecekti.Hatta o ayın hangisi olacağı da görüş ayrılıklarına sebep olacaktı.Dünyadaki bütün Müslümanların aynı günde oruca başlamalarını ve aynı günde bayram yapmalarını birlik ve beraberliğin temini için ayını da,bizzat Rabbimiz seçti. Kameri aylardan olması da büyük nimet. Kullanmakta olduğumuz  Şemsi denilen aylardan olsaydı;her sene aynı mevsimde oruç tutmak zorunda kalacaktık.Bazı yerlerde günler çok uzun,onlar hep uzun günlerde tutacaklardı oruçlarını ve hep zorlanacaklardı.Diğer bazı yerlerde ise kısa günlerde oruç tutulacaktı onlar da fazla acıkmayacakları susamayacakları için nefisleri ile mücadele ve Rabbimizin rızasını kazanmak için çekilen sıkıntıların zevkine varamayacaklardı.’

Orucun diğer ibadetlerden farkı, onda gösteriş yoktur

Açıklamalarını sürdüren Osman Ay, ‘Ramazan-ı Şerif her sene on veya onbir gün öne gelir. Otuz üç sene oruç tutan bir adam,senenin bütün mevsimlerinde ,bütün aylarında ve günlerinde oruç tutmuş olur. Ramazan ayı, manevi ticaret mevsimidir. Mevsiminde yapılan ticaretin karı bir başkadır; daha çok kazandırır. Hasat zamanında mahsul almazsanız, daha sonra alacağınızdan iyi bir netice elde edemezsiniz.

 Orucun diğer ibadetlerden farkı, onda gösteriş yoktur. O kul ile Rabbi arasındadır,başkalarının haberi bile olmaz. Bunun içindir ki,Rabbimiz şöyle buyuruyor:Ademoğlunun bütün amelleri kendisi içindir,oruç hariç.O benim içindir.Yemesini içmesini nefsani arzularını benim için terk ediyor,onun karşılığını da ben vereceğim. Rabbim hepimize Reyyan kapılarından cennette geçmeyi nasip etsin diyerek şu cümlelerle konuşmasını sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.