DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TÜKODER Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk, İNTERNET DOLANDIRICILARINA DİKKET EDİLMELİ

TÜKODER Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk,

İNTERNET DOLANDIRICILARINA DİKKET EDİLMELİ

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk, internet üzerinden bilinçsiz alışverişlerin insan sağlığını tehdit ettiği uyarısında bulundu.

‘İnternet üzerinden bilinçsiz alışveriş yapılmamalı’

Başkan Kocatürk’ ‘Tüketici olarak bizler çok önemli bir süreçten geçmekteyiz. Evde kalarak virüsten izole olmaya çalışırken bir başka tehlike tüketicilerin sağlığını tehdit etmektedir. Evde kalınması gereken bu zamanlarda genellikle internet üzerinden bilinçsiz alışverişlerin yapıldığı görünmektedir. Bu satışların cazip hale gelmesi için satıcılar maske hediyeli satışlar sunarak bedava maske veriyormuş gibi sunumlar yapmaktalar. Birincisi maske fiyatına satışı yapılan ürünün fiyatı üzerine ekleyerek sahtekarlık yapmaktalar. İkincisi üretirken bu maskelerin hijyenik olması ve hiç bir kimyasal içermemsi gerekiyor. Ancak merdiven altı diye tabir ettiğimiz yerlerde üretilen maskeler tamamen sağlıksız ortamlarda üretilmektedir. Herkes çok iyi bilmeli ki maskeler eczanelerden ücretsiz olarak alınabiliyor. Daha güvenli ve sağlıklı olacağını düşünüyorum. Geçen sürede ilk alınan kararların yanlış olması bu tür sahtekarlıkların ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Covid 19 salgını ile mücadele ettiğimiz bu süreçte diğer bir konuda ekonomik olarak kötü durumda olan halkımızın evde kalarak daha da zor bir sürece girmesidir. Temel ihtiyaçlarını karşılamanın dışında gelen faturalarında devlet tarafından ödenerek halkın rahatlatılması gerekir. Yıllarca verdiği vergilerle devletin ayakta tutan bu insanlara devlet olarak evde kal dersek bazı kolaylıkları onlara sunmamız gerekir.bu süreçte gelen faturaların devlet tarafından karşılanması güçlü devlet modelini ortaya koyacaktır. Her şeye rağmen sosyal mesafeyi koruyarak özel izolasyonumuzu sağlamamız çok önemli. Yine son anda alınan sokağa çıkma yasağı bize plansız yapılan hiçbir çalışmanın başarılı olamayacağını göstermiştir’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.