DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Uyarılara rağmen eldivenlere yerlere atılıyor BÖYLE SORUMSUZLUK OLMAZ

Uyarılara rağmen eldivenlere yerlere atılıyor

BÖYLE SORUMSUZLUK OLMAZ

Tüm dünya gibi mücadele ettiğimiz Coronavirüs salgının ardından maske ve eldiven kullanımı artarken, kullanılmış birçok maske ve eldivenin sokaklara atılması, toplum sağlığı içi tehlike oluşturuyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizin de mücadele ettiği Coronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında maske ve eldiven kullanımı artarken, kullanılmış birçok maske ve eldivenin sokaklara atılmış olması dikkat çekiyor. Yerlere atılmış olan maske ve eldivenleri gören vatandaşlar, “Böyle sorumsuzluk olmaz” dediler.

Büyük tepki çekiyorlar

Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgınının ardından sağlık kurumları ve uzmanlar hijyen çağrısı yaparak vatandaşlara maske ile eldiven kullanmalarını önerdi. Salgından korunmak isteyen birçok vatandaş da önlem amaçlı maske ve eldiven kullanmaya başladı. Corona virüs vakalarının sayısı her geçen gün artmaya devam ederken, salgın için önlem amaçlı takılan eldiven ve maskelerin sokaklarda yerlere atılması dikkat çekti. Kullanılmış maske ile eldivenlerin en çok D-130 Karayolu üzerinde yerlere atılmış olduğu görülürken, atık olan bu ürünler Corona virüs salgınının olduğu bir dönemde hijyen açısından da tehlike yaratıyor. Vatandaşlar, Corona Virüsü ile mücadele ettiğimiz şu günlerde yapılan bu davranış hiç hoş değil. İnsanların bu dönemde daha çok dikkat etmesi gerekirken bu şekilde kullandıkları maskeleri yerlere atılmasını kabul edemeyiz. Lütfen bu konuda daha dikkatli olalım” dediler.

Zabıta ekipleri denetimlerini sıklaştırdı

Corona Virüsü ile mücadele ettiğimiz şu günlerde Gölcük Belediyesi Zabıta ekipleri de denetimlerini sıklaştırarak maskesiz dolaşan vatandaşlar olmak üzere kurallara uymayan vatandaşları uyarıyorlar.  Zabıta ekipleri ayrıca geçtiğimiz gün denetimlerinde evlerinden çıkan 20 yaş altı gençleri de uyararak, evlerinde kalmaları gerektiğini söyledi. Ekipler, kurallara uymayan bazı gençlere ve yaşlılara cezai işlem uyguladıklarını vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.