DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, ‘MİLLETİMİZE HİZMETKAR OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORUZ’

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş,

‘MİLLETİMİZE HİZMETKAR OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORUZ’

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, video konferansla gerçekleştirdiği haftalık toplantıda gündemi değerlendirdi. Ellibeş, coronavirüsle mücadele konusunda Türkiye’nin zirve noktasını yakaladığını belirtti. Ellibeş ayrıca, ‘Kahraman sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır’ dedi.

‘Türkiye’nin mücadelesi takdire şayandır’

İl Başkanı Mehmet Ellibeş,   “Dünya olağanüstü bir dönemden geçerken, Dünya Sağlık Örgütü bile küresel salgınla mücadelede bir öngörü ortaya koyamazken Türkiye kararlı ve özverili çalışması, milli ve yerli değerlere yönelen vizyonuyla bugün virüsün en geç bulaştığı ve en çabuk zirve noktasını yakalayıp, iyileşen hasta sayısının vaka sayısını geçtiği noktaya gelmiştir. Dünyada örnek gösterilen; ABD dahil, yardım isteyen 54 ülkeye tıbbi malzeme gönderen ülke konumuna gelmiştir. Elbette burada AK Parti’nin sağlık altyapısına ve istihdama yaptığı yatırımın yanı sıra, Sağlık Ordumuzun kahramanca mücadelesi bu başarının ortaya çıkmasını sağlamıştır. Kahraman sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.”

‘Bu başarı hikayesinin bir parçası da Kocaeli’de yazılıyor’

 
Açıklamalarını sürdüren Ellibeş, “Türkiye böyle bir başarı hikayesi yazarken elbette yapılanları, Türkiye’nin bu küresel salgın karşısında nasıl örnek mücadele verdiğini konuşmalıyız. Milletimizin ülkesiyle, kendisiyle övünmesi hakkıdır. Bunu kimse çok görmemelidir. Dünyanın hem ekonomik, hem de sağlık açısından dalgalanmalar yaşadığı bir dönemi Türkiye kontrolü kaybetmeden devam ettiriyorsa bundan ülkesini seven hiç kimsenin rahatsız olmaması gerekir. Bu başarı hikayesinin bir parçası da Kocaeli’de yazılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere AK Partili 11 ilçe belediyemiz Kovid-19 Salgını Türkiye’de görüldüğü andan itibaren milletine hizmetkar olmak için yarışıyor. Bu kapsamda yarısı Büyükşehir Belediyemiz tarafından olmak üzere 2 milyon 250 bin maske kamu görevlileri ve halkımıza ücretsiz dağıtıldı. Gıda Kart ile 27 bin 342 ailemize aylık 250 TL’lik yardım sağlandı. İhtiyaç sahibi ve başvuru yapan 102 bin 757 vatandaşımıza erzak kolisi verildi. 349 bin 859 kişiye hijyen kiti dağıtıldı. Sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş ve üstü 57 bin 486 vatandaşımıza ulaşılarak ihtiyaçları karşılandı. Bunun yanında meslek gruplarına, esnafımıza ve işletme sahiplerine direkt veya dolaylı yollardan maddi-manevi destekler yapıldı. Bütün bunlar Kocaeli Valiliğimiz ve kaymakamlıklarımızın koordinesinde gerçekleşen ve bazıları Türkiye’de örnek gösterilen çalışmalardır” dedi.

AK Parti 12 maddelik etik kurallar belirledi

 
Başkan Ellibeş,  ‘Yeni bir döneme giriyoruz. Elbette kademeli şekilde gerçekleşecek normale dönüş sürecinin sonunda bütün dünya gibi Türkiye’de de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bir gerçek. Tedbiri tamamen bırakamayız. Ancak bunun üstesinden dayanışmayla, birbirimize güç vererek hep birlikte geleceğiz. AK Parti olarak bizlerde yarıda kalan kongrelerimizi Haziran ayı ortaları gibi başlayıp, temmuz ayında tamamlamak üzere yeniden bir takvim belirledik. Buna göre hazırlıklarımızı yaparak, ilçe kongrelerimize başlayacağız. Siyasi çekememezlikler nedeniyle Türkiye’nin başarısını iftira ve asılsız suçlamalarla karalamanın bir alışkanlık haline gelmemesi gerekir. Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan bu eylemlere karşılık AK Parti 12 maddelik etik kurallar belirledi. Sosyal medya hesaplaşma yeri değil, doğru bilgilerin hızlıca yayıldığı, güven duyulan bir alan haline gelmelidir. Bu konuda teşkilatımızda hata yapan, etik kurallara uymayan kim varsa ilgili kurullarımız üzerine düşeni yapar ve bir suç varsa cezasını verir. AK Parti kurumsal bir partidir. Cumhur İttifakı uyum içindedir. Kendi içinde çelişen, söylemleriyle eylemleri birbirini tutmayan partilerin yönlendirmesine ihtiyacı yoktur. Bilerek tahrikten ve saldırılardan herkesin kaçınmasını ve sağduyuyu diğer partilere de tavsiye ediyorum’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.