DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

AKV’den 100 Bin Maskeyle En Anlamlı Birincilik

AKV’den 100 Bin Maskeyle En Anlamlı Birincilik

Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı(AKV) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve çalışanları 100 binin üzerinde maske üreterek Kocaeli’de en çok maske üreten ekip olmayı başardı.

Ülkemizde ve dünyada yaşanan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında; maske, önlük sedye örtüsü ve bone üretimine hızla devam ediliyor. Kocaeli genelindeki mesleki ve teknik anadolu liseleri ile halk eğitim merkezlerinde görevli öğretmen ve usta öğreticiler de canla başla bu üretime katkı sağlıyorlar.

12 kişilik ekip hâlen maske üretime devam ediyor

Kocaeli genelindeki bu eğitim kurumlarının yaptığı çalışmalar sonucunda, 26 Mart 2020 tarihinden bu güne kadar toplamda 1 milyon 300 binin üzerinde maske ve diğer sağlık malzemelerinin üretildiği görüldü. Gölcük AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 100 binin üzerinde maske üreterek  Kocaeli’deki diğer mesleki ve teknik anadolu liseleri arasında en fazla maske üreten okul olmayı başardı. 7 öğretmen ve 5 usta öğreticiden oluşan 12 kişilik ekip hâlen maske üretime devam ediyor. Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut da geçtiğimiz günlerde maske üretimini yerinde inceleyerek Okul Müdürü Hüseyin Gürlagap’tan çalışmalarla ilgili bilgi almış ve üretimde emeği geçenlere teşekkür etmişti.

“Öğretmenlerim ve ekibimle gurur duyuyorum.”

İhtiyaç bitene kadar maske üretimi yapacaklarının belirten Okul Müdürü Hüseyin Gürlagap, “Ülke olarak zor zamanlarda el ele vererek çalışmayı bilen milletiz. Milletimiz için çalışan, alın teri döken herkese minnettarım. Sorumluluk sahibi bir tavırla ilk günden bu yana fedakarca çalışan ve ilimizdeki çalışmalarda en fazla maskeyi üretmeyi başaran, başta moda tasarım alanı öğretmenlerim olmak üzere tüm ekibimize teşekkür ediyorum. Onlarla gurur duyuyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.