DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ay, ‘Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin’

Gölcük’ün sevilen esnaflarından Osman Ay, Ramazan Bayramı’nı coronavirüs tedbirleri nedeniyle birlikte kutlanılamadığını ama bu bayramda da birlik ve beraberliğimizle bayramı en iyi şekilde kutlanıldığını söyledi. Ay, ayrıca bayram öncesinde ihtiyaç sahipleri için 50 adet erkek takım elbisesi, 75 adet 3- 4 yaş grubu kız çocukları içi takım etek ve ceket hediye ettiğini belirtti.

Bayramı herşeye rağmen en güzel şekilde tamamladık

Ay, yaptığı açıklamada, ‘Öncelikle tüm İslam Aleminin ve Gölcük halkının geçmiş bayramlarını kutluyorum. Bayramlar insanların birbirine olan saygısını ve sevgisini pekiştirmek açısından çok önemli bir değere sahiptir….Bayramlarda evlerimizdeki birlik ve beraberlik artar. Evlerimiz daha da şenlenir. Ayrıca evlerimizdeki bolluk ve bereket artmaktadır. Dini bayramlar bireyleri ortak duygu ve düşüncelerle buluşturarak üzüntüde ve kıvançta birleştirmekte ve bu değerlerin içtenlikle yaşanmasını sağlamaktadır. Huzur ve barış ortamının değerini iyi bilerek kötülüklerden uzaklaşarak insanlara iyi davranmayı bir yaşam ilkesi olarak benimseyerek çevremizdekileri de buna teşvik etmeliyiz. Dini bayramlar toplumların fertlerinin birbirlerine saygı ile yaklaşma yardımlaşma birbirlerinin gönlünü alma ve yakınlaşma mutluluk ve sevgi huzuru dolu dolu yaşama günleridir. Bizler bu bayram coronavirüs nedeniyle bir araya olamadık, akrabalarımıza ya da sevdiklerimize gidemedik. Fakat bu bayramı da en iyi şekilde kutladık. Allah bu mübarek günler vesilesiyle birlik ve beraberliğimizi korusun. Bizi coronavirüs belasından kurtarsın. Ülkemizi, ezanımızı, dinimizi, birlik ve beraberliğimizi sonsuz eylesin’ dedi.

YORUMLAR

  1. Hayrettin tufan dedi ki:

    Allah razı olsun . imkan sahiplerinin örnek almasını dilerim