DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Çocuk ve gençler için Kocaeli’de ki parklar dezenfekte edilecek

Çocuk ve gençler için Kocaeli’de ki parklar dezenfekte edilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hafta içi dışarı çıkacak çocuk ve gençler için Kocaeli genelindeki parklarda dezenfekte işlemi yapacak.

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyada büyük paniğe neden olan korona virüsünün ardından ülkemizde kademeli olarak normalleşme süreci başlıyor. Bu kapsamda 13 Mayıs Çarşamba ve 15 Mayıs Cuma günü dışarıya çıkacak çocuk ve gençler için Büyükşehir Belediyesi ekipleri 12 ilçedeki parklarda dezenfekte yapacak.

2 GÜNLÜK İZİN

Covid-19 salgını nedeniyle ülkemizde 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması yasaklanmıştı. 4 Mayıs’ta yapılan kabine toplantısın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, normal hayata dönüşün kademe kademe başlatılacağını belirtmiş, 0-14 yaş arası çocukların ve 15-20 yaş arası gençlerin önümüzdeki hafta içerisinde belli saatlerde ve kurallara uymak şartı ile 1 gün dışarıya çıkabileceklerini duyurmuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi uzun bir aradan sonra dışarıya çıkacak gençler ve çocuklar için Kocaeli genelindeki parklarda dezenfekte işlemi yapacak.

PARKLAR DEZENFEKTE EDİLECEK

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 14 yaş ve altı çocuklar 13 Mayıs Çarşamba günü; 15-20 yaş arasındaki gençlerin ise 15 Mayıs Cuma günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak kaydıyla dışarıya çıkabilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun bir aradan sonra dışarıya çıkacak çocuklar için Kocaeli genelindeki tüm park ve çocuk oyun alanlarında dezenfekte işlemi yapacak.

BAKANLIK ONAYLI ÜRÜNLER

Dezenfeksiyon işlemleri sırasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri en teknolojik sırt atomizörü ile Sağlık Bakanlığı ruhsatlı Covid-19’a etkili biyosidal ürünler kullanıyor. Dezenfeksiyon işlemine tabi tutulan parklarda çocuk ve gençlerin sağlıklı ve güvenli bir şekilde vakit geçirmesi amaçlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.