DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Naim Gürel, “ALTINA YATIRIM YAPILMALI”

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Naim Gürel, “ALTINA YATIRIM YAPILMALI”

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Naim Gürel,

“ALTINA YATIRIM YAPILMALI”

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Naim Gürel, tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını sebebiyle kuyumcuların nasıl etkilendiğinden bahsetti.

‘Hafta içi 10.00-18.00 saatlerinde açığız’

Gürel konuşmasında şunları ifade etti:  “Coronavirüs salgını başladıktan sonra İzmit Kuyumcular Derneği Başkanının ve benim talebimle Valiliğin aldığı bir karar var. Kocaeli Kuyumcularını Pazartesi ve Perşembe günleri 12.00 ile 17.00 arası açık tutarak diğer saatler kapalı kalma kararıydı. Bu iki günde vatandaşın işleri görülsün altın almak yada bozdurmak isteyen taleplerini karşılasın diye. Valiliğin yeni kararıyla Cumartesi gününe kadar 10.00- 18.00 günleri açmak üzere karar değişti. Biraz normalleşme adına hem vatandaşlar için hem bizler için faydalı oldu’ dedi.

‘Altın bu yaz eskisi gibi rağbet görmeyecek’

Gürel, son olarak, Salgın sürecinde doların yükselişi engellemez hale geldi. Dolar biraz düşünce fiyatlar dengeleniyor. Zaten basında da incelediğimizde dövizin baskı altında tutulduğunu anlıyoruz. Doların biraz daha yükselmesi durumunda eğer ONS’da yükselirse altın 400 ve üzeri olabilir. Önümüzdeki günlerde altının düşmesi doların düşmesi söz konusu değil. Yatırımcılar için tavsiyem uzun vadede her zaman altının getirisi iyidir. Dünya devletleri böyle bir olumsuz olaylarda hemen altına dönüp ekonomilerini kontrol altına almaktadırlar. Aynı durum vatandaşımız içinde geçerlidir. Ben yine altına yatırım yapmanızı öneriyorum. Salgın sebebiyle düğünlerin ertelenmesi de bizim için olumsuz bir gelişme ama katlanmak zorundayız. Altın bu yaz eskisi gibi rağbet görmeyecektir. Bu duruma ülkece katlanıyoruz’ diye konuştu.

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.