DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kızılay Pazartesi ve Salı Gölcük’te Kan Bağış kampanyası düzenleyecek GÖLCÜK HALKINI KAN BAĞIŞINA DAVET ETTİLER

Tüm dünyayı etkisi altına alan, yüzbinlerce insana bulaşan ve binlerce insanın da ölümüne neden COVID-19 kan bağışını olumsuz yönde etkiliyor. Kızılay Gölcük Şubesi’de bu süreçte artan kan ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla Pazartesi ve Salı günleri Anıtpark’ta kan bağış kampanyası düzenleneceğini belirtti.

Kızılay Gölcük Şubesi, ‘İnşallah Pazartesi ve Salı günleri Gölcük Anıtpark’ta kan ekibimizle kan bağış kampanyası düzenleyeceğiz. Gölcük halkını kan bağışına davet ediyoruz. Kan bağışlarımız 4-5 Mayıs tarihleri arasında 17.00-23.00 saatleri arasında olacaktır’ denildi.

Kan Bağışlamaktan korkmayın

Kızılay COVID-19 hastalığından iyileşmiş bireylerin kanından elde edilecek immün plazma tedavisi için “Immün Plazma Bağışı” alanında faaliyetlerini sürdürürken, ülkemizin kan ve kan ürünlerine olan ihtiyacını karşılamak üzere Kan Bağışı Noktalarında hizmet göstermeye devam ediyor.Kan bağışçılarının virüs karşısında taşıdığı kaygılar dolayısıyla Kızılay’a yapılan günlük kan bağışları ve buna bağlı olarak kan stok seviyesi yarı yarıya azaldı ancak bir yandan kana olan ihtiyaç aynı oranda devam ediyor. Kızılay, her hafta düzenli kan alması gereken talasemi hastaları, trombosit ihtiyacı olan lösemi hastaları ile kazalara bağlı yapılması gereken acil ameliyatlar için kan ve kan ürünü ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bu hizmetin sürekliliği için Kızılay, günlük hizmete sunulan kan ve kan ürünlerinin; günlük kan bağışının iki katı olduğu içinde bulunduğumuz pandemi döneminde de 18-65 yaş aralığındaki her sağlıklı bireyi kan bağışına davet ediyor.

COVID-19 Solunum Yolu ile Bulaşan Bir Hastalıktır

Kan bağışçıları Kızılay Kan Bağış Merkezlerinde gerçekleştirilecek bağış işlemi öncesinde sorumlu hekimler tarafından muayene edilmekte; kendilerinin kan sayımlarına, tansiyonlarına, ateşlerine ve genel sağlık durumlarına bakılmaktadır. Ayrıca kan bağışında bulunmak bağışıklığı düşürmemektedir.

Kızılay Kan Bağışı Noktaları

Kızılay Kan Bağış Merkezleri hastaneler içerisinde olmayıp, ülkemizin farklı noktalarında faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.Bu noktalarher zaman ki gibi sürekli dezenfekte edilen, steril ve son derece güvenli ortamlardır. Görevli personeller ise hijyen kurallarına son derece önem vererek, koruyucu ekipmanlarla görevlerini yerine getiriyor. Kan bağışında bulunmak için aşağıdaki linkten size en yakın olan Kızılay Kan Bağış Merkezini görebilir veya 168 Çağrı Merkezini arayarak ücretsiz bilgi alabilirsiniz. https://kanver.org/KanHizmetleri/KanBagisiNoktalari

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.