DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

AFRİKALI ÇİFTÇİ

01.06.2020
1.074
A+
A-

20. yüzyıla girerken, başarılı bir Afrikalı çiftçiyi birden elmas avına çıkarak zengin olmanın heyecanı sardı. Çiftliğini satıp, Afrika’nın değişik yerlerinde elmas aramaya başladı. 12 yıl boyunca Afrika’nın büyük bir bölümünü dolaştı ve sonunda hasta, yalnız ve tükenmiş olarak kendini kayalıklardan okyanusa atarak boğuldu.

Eski çiftliğini satın alan çiftçi, bir gün sulama yaparken, ışığı ilginç bir şekilde yansıtan bir taş buldu. Paha biçilemez bir elmastı bu. Bunu saptayan kişi, çiftçiye kendisini bunu bulduğu yere götürmesini istedi. Elması bulduğu yerin yakınında bir tane daha buldular, derken bir tane daha… Bütün çiftlik adeta dönümlerce elmaslarla kaplıydı.

Eski çiftçi, kendi tarlasına bile bakmadan başka yerlere elmas aramaya gitmişti. Çiftçinin başka bir yere elmas aramaya gitmesinin sebebi, elmasların ham halde elmasa benzemediğini bilmemesiydi.

Elmaslar, ham haldeyken taşlara ve kömür parçalarına benzer. Bir elmasın, elmas olabilmesi ve sahip olacağı en fazla değere sahip olması için kesilmesi, şekillenmesi ve parlatılması gerekir.

Hayattaki fırsatlar da bize işlenmemiş elmaslar halinde gelir. Birçok fırsatı kaçırmamızın sebebi, ciddi bir çalışma altında gizleniyor olmalarındandır.

Başarmak  istediklerimize bizi ulaştıracak fırsatlar genellikle burnumuzun dibinde bulunur. Sadece kendi yetenek ve kişisel özelliklerimizde değil, kendi sektörümüzde, kendi eğitimimizde, kendi ilgi alanlarımızda, kendi tecrübelerimizde, kendi bağlantılarımızda ve kendi şehrimizde…

Bütün hayallerimiz, arzuladıklarımız ve umutlarımız büyük bir ihtimalle bizlere çok yakındır.

Ham elmas şeklindedir. Ama planlama, hazırlık ve çalışma gerektirir. İşin başına geçip ellerimizle kayda değer bir şekle getirmeyi gerektirir.

Hedeflerinizi saptamaya başladığınızda, ülkemizi terk edip diğer yarım küreye gitmeniz gerektiğini düşünmeyin. Ya da tekrar okula dönüp dört yıl üniversite bitirmeniz gerektiğini de… Olduğunuz yere, etrafınıza bakın.

Bulunduğunuz yerden küçük adımlarla başlayın ve büyük bir olasılıkla sizde dönümlerce elmasınızı olduğunuz yerde bulacaksınız.

Yıllar sonra, geri dönüp hayatınıza baktığınızda, ne görmek istersiniz? Pişmanlık mı, yoksa başardığınız işlerin, kurduğunuz ilişkilerin anıları ve minnettarlığı mı? Hayatınızın keşkelerle mi, yoksa iyikilerle mi dolu olmasını istiyorsunuz?

Herkes aynı derecede başarılı olmayabilir, ancak gerçek olan bir şey var : Herkes çalıştığı kadar ilerler.  (BİLL  GATES)

  Sağlıkla ve sevgiyle kalın…

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.