DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Anne Şehir’le mesafe spora engel değil

Anne Şehir’le mesafe spora engel değil

Anne Şehir’le mesafe spora engel değil

Anne ve çocuklar SEKASEM’de hep birlikte spor yapıyor.

Özellikle Koronavirüs salgını döneminde evlerinde kalan vatandaşların, yeni normalleşme sürecinde sağlıklı bir yaşam için spora teşvik edilmesi büyük önem taşıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı kapsamında “Mesafe Spora Engel Değil” etkinlikleri düzenliyor. Haftanın üç günü düzenlenecek olan etkinliklere sadece bayanlar ve çocukları katılabilecek. Etkinlik İzmit ilçesinde bulunan Sporcu Eğitim Merkezi’nin (SEKASEM) bahçesindeki açık alanda gerçekleştirilecek.

HAFTA 3 GÜN SPOR YAPILIYOR

Mesafe Spora Engel Değil etkinliği kapsamında spor faaliyetleri Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri, saat 15.00 – 16.00 ve 16.30 – 17.30 arasında yapılacak. Uzun süre hareketsiz kalan anne ve çocuklar uzman antrenör eşliğinde egzersiz çalışmaları gerçekleştirecek. İlk olarak 5 Haziran Cuma günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi SEKASEM’de ilk kez gerçekleştirilen  etkinlikte spor yapan vatandaşlara tüm salgın önemlerine uygulandı.

SAĞLIK PERSONELİ ÖNLEMLERİ ALINDI

Sağlık personelinin de olacağı spor egzersizlerine ve etkinliklere katılacak olan vatandaşların her seans öncesi vücut ısıları ölçülecek ve ardından dezenfektan veriliyor. Ayrıca 2 metre sosyal mesafe kuralına uyularak egzersiz düzeni alınarak yapılacak olan spor egzersizlerinde, sosyal hayatında fiziksel aktivitelere katılımı az olan kişilere göre önceden belirlenecek. Egzersizler alanında uzman antrenörler eşliğinde 40 dakika sürüyor. Talebe göre ek seans ve açık hava spor egzersiz planlaması yapılıyor.

İNSTAGRAM’DAN CANLI YAYINLANIYOR

Yarınki spor etkinliği anne ve çocuklara, vücut sağlığı acısından önemli bir destek olacak. Düzenlenen etkinlikte yapılan spor hareketlerinin evlerinde kalan vatandaşlarında yapabilmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin instagram @kocaelibld hesabı üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.