DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Ay, ‘Doğa bekçiyle değil, sevgiyle korunur’

Ay, ‘Doğa bekçiyle değil, sevgiyle korunur’

Gölcük’lü esnaf Osman Ay, 5 Haziran Çevre Koruma Haftası münasebetiyle önemli açıklamalarda bulundu. Ay, ‘Doğa bekçiyle değil, sevgiyle korunur’ dedi.

‘Mücadele ettiğiniz konu sizin sağlığınız demektir’

Ay, Çevre Koruma Haftası hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Dünya Doğayı Koruma Günü, Türkiye’de ilk kez, 5 Haziran 1973 günü Ankara’daki Türkiye tabiatını Koruma Derneği’nce düzenlenmiştir. Dünyadaki düzenlenişi bu tarihten üç yıl önce, 1970’te gerçekleştirilmiştir. Avrupa Doğasını Koruma Yılı için Fransa’nın Strassburg Kentinde bir toplantı yapılmıştır. Bu toplantı kısa sürede öteki Avrupa Ülkelerine de geçmiştir. Önce İsveç’in Başkenti Stockholm’de, daha sonra Avusturya’nın Başkenti Viyana’da benzer toplantılar yapılmış, konu üzerinde kamuoyuna bilgi verilmiştir. Bu toplantılarda üzerinde en çok kurulan konular şunlar olmuştur: Orman Yörelerinin ulusal parkların kurulmaları, Erozyonun önlenmesi, Yabanın (insan eli değmeyen tüm canlıların, ağaçların, hayvanların vb.) yaşantısının korunması, Su-toprak-hava kirlenmesine çare bulunması, Kentleşmenin çevre kirlenmesine etkisi., Endüstrileşmenin yarattığı sorunlar.  Yarının büyükleri sizlerin ileri de en büyük sorununuz çevre kirliliği olacaktır. Bunun mücadelesini bugünden yapılmalıdır. Arkadaşlarınızla aranızda gruplar oluşturarak evlerinizin sokağınızın, okulunuzun,  bulunduğu mahallelerde çevre kirletenlerle kendi çapınızda mücadele edin, bunu yaygınlaştırın. Çünkü mücadele ettiğiniz konu sizin sağlığınız demektir. Sizin sağlığınızla kimse oynayamaz. Bunu ilgili kuruluşlarla birlikte yapmanız birlikten kuvvet doğra sözünü bir kere daha doğrular. Doğanın güzellikleri, tükenmez neşe kaynağıdır. Doğayı korumak, gelecek kuşaklara bırakılabilecek en değerli armağandır’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.