DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Çelik, ‘Doğanın insanlara değil, insanların doğaya ihtiyacı var’

Çelik, ‘Doğanın insanlara değil, insanların doğaya ihtiyacı var’

Gölcük Otantik Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı ve Gürcü Kafkas Kültür Evi Derneği Başkanı Safet Çelik, 5 Haziran Dünya Çevre Günü hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Doğa demek geleceğimiz demektir’

Çelik, ‘İnsanların bilmesi gereken önemli şeylerden birisi şüphesiz ki doğanın insanlara değil, insanlığın doğaya ihtiyacı olduğudur. Yağmur altında çıplak ayakla çamurda koşmayalı, buz gibi derenin berrak suyundan avuçla su içmeyeli, hasat zamanı tarlada emek dökmeyeli, koyuna kuzuya yemyeşil faydalı otlar yediremeyeli epey zaman oluyor. Bizler, sularımızın mavisini, gökyüzünün beyazını, domatesimizin kırmızısını, ormanlarımızın yeşilini kaybediyoruz. Gün geçtikçe de kendimizi gri ve betondan oluşan bir dünyaya hapsediyoruz. Doğa demek geleceğimiz demektir. İnsanlık geleceği için bu bilinçle hareket etmeli, doğaya sahip çıkmalıdır. Unutulmamalı ki doğaya verilen her zarar kendi geleceğimize de verilen zarardır. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde doğaya karşı her türlü kötü niyetli girişime dur demek adına sizleri de bu mücadeleye davet ediyor; su, ağaç ve toprak ile barış dolu günler diliyorum’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.