DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Donanma Kenti Gölcük’ün 84. kuruluş yılı ve güzel insan Doktor Aykut Tanta

07.06.2020
1.374
A+
A-

İnsanlar önce nerede yaşadıklarına bakarlar. Bu hayat çizgisinin önemli bir göstergesidir. O çizginin getirdiği kültür kişiliğin oluşmasında son derece önemlidir. Biz Donanma Kenti Gölcük’te yaşıyoruz. Bahriyeli olmanın getirdiği yüksek kültür anlayışını yaşayarak büyüdük. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yeni deniz üssü ve modern bir tersane yapısı Gölcük’te olmalıdır iradesinden sonra Yavuz Gemisi’nin havuzlanmasıyla başlayan serüvende Gölcük Tersanesinin de temelleri atılmış oldu. O tarihe kadar İzmit’te bulunan üssü bahriye Gölcük’e gelerek adını Anaüs Komutanlığı olarak halen devam ettiriyor. Gölcük Tersanesi Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen ağırlıklı İstanbulluların oluşturduğu en iyi teknik ekiple buluşunca hızla gelişti. Depreme kadar firkateyn denizaltı çıkarma gemisi, hücumbot ve Türk deniz ticaret filosu için ağır tonajlı tankerler yapabilen tersanemiz 17 Ağustos depreminde aldığı hasarla büyük yaralar almasına rağmen dönemin tersane komutanı değerli ağabeyim Savaş Paşa ve tüm çalışanlarıyla kısa sürede ayağa kalkarak Kasım ayında Deniz altı yapımına tekrar başladı. Bu arada Fırkateyn tipi gemiler İstanbul Tersanesi’nde yapılmaya başlandı. Bugün kendi Denizaltısını kendisi yapan vurucu gücü çok yüksek manevra kabiliyeti denizaltılarını kendi mühendis ve işçisiyle üretmeyi başaran Türkiye’de bu adresin adı Gölcük Tersanesi’dir. İşte Tersane’nin gelişmesi ve büyümesiyle Deniz Kuvvetlerinin kalbi olan Donanma da aynı gelişme çerçevesinde Gölcük’ü üs olarak kabul etti. İşte o nedenledir ki Gölcük’ün adı “Donanma Kenti” olarak anılır. Bir gurur abidesi olan Türk Donanması ve Tersane’nin ilçemize getirdiği modernleşme her alanda kendini hissettirirken bugünlerden yarınlara aynı irade ve aynı kararlılıkla yürüyoruz. Başkan Ali Yıldırım Sezer’in de vurguladığı gibi Gölcük güçlü bir Donanma kenti olarak yoluna emin adımlarla devam edecek. Türkiye’nin gururu olma yolundaki çabalarını sürdürecektir. Bu vesileyle Gölcük’ün kuruluşunun 84. Yılını kutlarken bu süreçte ilçemize hizmet eden tüm değerli insanlarımızı rahmet minnet ve şükranlarımızla anıyoruz.

Güzel insan Doktor Aykut Tanta

Hani yukarıda anlattık ya Donanma Kenti Gölcük diye. İşte bu kente yakışan insanlarımız da bizleri gururlandırıyor. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde Kardiyoloji uzmanı olarak görev yapan değerli kardeşim Doktor Aykut Tanta çok güzel bir insan, mükemmel bir kişiliktir. Bir doktor torunu olarak her ne kadar hekim camiasına farklı bir sevgi beslesem de bizim doktorlarımız da her türlü övgüyü hak ediyorlar. Özellikle pandemi döneminde tüm sağlık çalışanlarıyla bunu bizlere gösterdiler. Hastalarını aileden biri olarak kabul eden, onlarla çok yakından ilgilenen hoş görülü güzel kardeşim Doktor Aykut Tanta bizleri bir kez daha mutlu etti. Çocukluk arkadaşım Ali Kıyıcı’nın oğlu yeğenim dediğim Gökhan Kıyıcı oldukça zor günler geçiriyor. Doktor Aykut Tanta’nın methini her yerde duydukları için kendilerini onun güçlü iradesi ve bilgisine emanet ettiler. Her hastasıyla olduğu gibi Gökhan’la da yakından ilgilenen güzel insan Aykut kardeşim yine aileyi son derece mutlu etti. Bugün rahat nefes alabilen yürüme sevincini yaşayan Gökhan’ın ileri ki günlerde inşallah tüm kalp sorunlarından sağlıklı bir şekilde arınmasını diliyor, güzel insan Aykut Tanta’yı bir kez daha kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
3 Temmuz 2020
23 Mayıs 2022
20 Kasım 2016
16 Mart 2016
YORUMLAR

  1. zafer algan dedi ki:

    Her iki başlık altında sunduğun anlatımlar için ağzına sağlık.