DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcüklü Usta Tiyatrocu Ayhan Tanrıver yaşamını yitirdi GÖZYAŞLARI İLE UĞURLANDI

Gölcüklü Usta Tiyatrocu Ayhan Tanrıver yaşamını yitirdi

GÖZYAŞLARI İLE UĞURLANDI

1952 Mezunu Emekli Deniz Astsubayı Ve Usta Tiyatrocu Ayhan Tanrıver bugün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. 10 Nisan’da vefat eden eşi Suna Tanrıver’in üzüntüsüne fazla dayanamayan usta tiyatrocu 85 yaşında hayatını kaybetti.

İlimiz ve ilçemizde çok seviliyordu

 Gölcük’te uzun yıllar astsubay olarak görev yaparken, aynı anda yerel tiyatroya kurucu-oyuncu ve yönetmen olarak da uzun yıllar hizmet verdi. Ankara’daki Meydan tiyatrosu oyunculuğu ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda kurduğu tiyatro da, uzun yıllar oyunculuk yaptı. 1960′ lı yıllarda Gölcük’te kurduğu amatör tiyatro da, oyuncu ve yönetmen olarak uzun yıllar görev aldı. Donanmadan emekli olduktan sonra; Mersin şehir tiyatrosu ve Aliağa belediye tiyatrolarını kurdu. Yine bir süre İzmir ve İstanbul’da o dönemin tiyatrocularıyla çeşitli oyunlarda oynadı. Gölcük’te bir dönem Gölcük Belediyesi tiyatrosunda merhum Akyol Yılmazgül, hala Gölcük Belediyesi tiyatro yönetmeni İbrahim Ethem Ulutan ile birlikte çalıştı ve yöneticilik yaptı. Gölcüklü genç tiyatroculardan ve yakın dostu Lütfü Ufuk Gönüllü, Volkan Dündar ve İlhan Akbulut ile daha bir çok tiyatro oyuncunun yetişmesine katkı sağladı. Tek çocukları olan kızları Eylem, eşi Suna ve Ayhan Tanrıver; Atıf Yılmaz’ın “Değirmen” filminde ve Nazım Hikmet’in “İnek” oyununda yine ailece birlikte rol aldı. Ayrıca Ayhan Tanrıver “Manisa Tarzanı, Değirmen, Su da yanar, Anayurt Oteli” gibi çeşitli kült filmlerde de oyunculuk yaptı. Zeki Alasya, Metin Akpınar, Zihni Göktay gibi isimlerin tiyatro eğitmenliğini de yaptığı biliniyor. Zihni Göktay ı ilk sahneye çıkaran isim olarak ta tanınan kişi oldu.

Tanınmış tiyatrocu ve oyuncular cenaze namazına katıldı

Değirmendere Merkez Camiinde kılınan cenaze namazında birçok tanınmış oyuncu ve tiyatrocu hazır bulundu. Kızı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncusu Eylem Tanrıver oldukça üzüntülüydü. Yetmiş beş gün arayla annesini ve bu sabahta babasını kaybeden Eylem Tanrıver’i sanatçı Dostları da yalnız bırakmadı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı ve şehir tiyatrosu sanatçıları Engin Benli, Çiğdem Benli, Duygu Çakır Irmak, Ozan Şahin, Erdem Irmak ve Sevda Şahin yalnız bırakmadı. Ayrıca TEMAD Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, üyeler ve tüm sevenleri cenaze namazında hazır bulundu. Değirmendere merkez camiin de kılınan cenaze namazı sonrası askeri törenle Kartepe Köseköy İstasyon mezarlığına defnedilmek üzere kaldırılan Ayhan Tanrıver’e, bizde Gazetemiz adına Merhum’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sanat camiasına baş sağlığı diliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.