DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Hayalet korku yaratıyor-Bravo Tahir Hocama

02.06.2020
1.495
A+
A-

Coronavirüs günleriyle birlikte bildiğimiz ama tıbben zikretmediğimiz bir cümle gündemimize girdi. Mesela zaman zaman kimi insanlar hayalet görmüş gibisin derler. Bu görünen bir şey. Ancak coronavirüs de görünmeyen hayalet var. O aslında aramızda gezen, virüs taşıdığının haberi de olmayan hayalet virüslülerdir. Onları görmüyoruz. Ünlü hocalar diyor ki aranızda şu kadar hayalet virüs taşıyan insanlar dolaşıyor. Kimdir nedir ne bilen var ne gören. Ancak bir tesadüf sonucu test yapıldığında ortaya çıkıyor veya bir başkasına bulaştırıp orada yapılan test sonucu görülebilen bir durum. Hal böyle olunca da insanlar arası tedirginlik de doğal olarak artıyor. Ülke olarak coronavirüsle mücadeleyi en başarılı olarak kim yürütüyor deseler ilk üç sırada bizim ülkemiz yani Türkiye’nin adını altını çizerek söyleyebiliriz. Müthiş bir sağlık ekibi hayatını feda edercesine fedakar sağlık ordusu sayesinde bu işi başarıyoruz. Buraya kadar güzel. Hayalet insanlar aslında görünüyor, virüs görünmediği için taşıyıcı olup olmadıklarını bilemiyoruz. Türkiye test sayılarını hızla sürdürerek devam ettiriyorsa bunu bir nedeni de hayalet taşıyıcıları yakalayıp bulmaktan geçiyor. Hükümetin ve bakanlığın sosyal mesafe, hijyen ve maske gibi üçlü sac ayağından oluşan terkin ve önerileri bir anlamda o hayalet taşıyıcılardan korunma amacı da taşımaktadır. Aman hayalete yakalanmayalım. Bu görüp de korktuğumuz hayalet değil, görmeyip de insan canına kast edebilecek türden bir hayalet.

***

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın çok değerli bir dostumdur. Kendisini sever ve sayarım. Aynı duyguları Tahir Hocam da benim için besler. Üniversitedeki hocalık yıllarından beri tanıdığım bir insan olan Başkan Büyükakın’ın Gölcük halkına hediye ettiği Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki müthiş yapılar son derece muhteşemdi. Değerli dostum bu armağanı tabi ki başta ben olmak üzere tüm Gökcüklülerin de büyük beğenisini ve takdirini kazandı. Değerli Büyükakın üniversite camiasından gelme Kocaeli Büyükşehir de Genel Sekreterlik gibi çok önemli bir görevi başarıyla yerine getirdikten sonra komşu Bilecik’e Vali olup, orada da adından övgü ile söz ettirmesi sonucu tecrübeli olduğu yerel yönetimlerde Kocaeli’nin en büyük makamına gelerek başkanlığı hak etmiş bir insan. Kendisini ziyaret ettiğimde “Şükür kavuşturana” deyip bana sarılmış bir türlü yapamadığımız kahvaltıyı hatırlattı. Değerli dostum bunu mutlaka yapacağız hele şu pandemiyi atlatalım, dostlar nasıl olsa bir yerde buluşurlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.