• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

HAYAT MUCİZEDİR

Genel 25.06.2020 11:33:53 0
HAYAT MUCİZEDİR

HAYAT MUCİZEDİR

Okuyunca etkilenmedim desem yalan olur. Nedense bazen empati kurmayı çok abartıyorum. Okuduklarımın, dinlediklerimin ve izlediklerimin aşırı derecede içinde hissediyorum kendimi.

Bu yaşanmış hatta hayatı film olmuş hikâyeyi okurken de insanın tam ‘bittim’ dediği bir yerde yükselişinin nasıl bir duygu olduğunu anlamaya çalışıyorum. Hele hele yaşadıklarının ve çektiği acıların hesabı yok ve tutulamayacak kadar da çoksa.

İnsana yanlış tanı konması, 17 yıl tedavi edilmesi ve buna dayanmanın da güçlü bir irade kadar, güçlü bir metabolizmanın da olması gerekmez mi?

İşte bu yaşanmış hikâye “imkansız” ın anlamını yitirmesine sebep olmuş ve insanlara her şeye rağmen isterlerse her şeyi değiştirebileceğini öğretmişti; kendilerini bile…

Yeter ki insan kendi hayatının yönetimini, kendi eline alma fırsatını yaratabilsin. İşte o zaman hayat mucize olur.

 Ne yaşarsak yaşayalım bu hikâye kadar derin çizgiler yoktur yaşantımızda. Bu derinlikten çıkılabiliniyorsa eğer neden bizler çözüm yolları aramaktan uzak kalıp hemen teslim oluyoruz?

Evet Marie, onca yaşadıklarına rağmen teslim olmak yerine yaşamayı seçmiş ve aldığı nefesten güç alarak her şeye yeniden başlamaktan vazgeçmemiş. Öfkesiyle barışık yaşayabilir, sorumluluklarından kaçabilirdi.

Vazgeçmek için o kadar haklı sebepleri vardı ki ama yaşamın sürdürülebilir olduğuna da aşırı inanıyordu.  

İnanmak önce kendimizle başlar. Kendimiz inandığımız sürece her türlü gücü bulabiliriz ama önce biz inanmalıyız ki çözüm yolları ararken başkalarına da inandırıcı olalım.

Bunu başaracağına inandıktan sonra ikinci adımı affetmekti. Evet, ne olursa, kim olursa affetmesi gerektiğine de inanıyordu Marie.

Süreç içinde kendimizi affettikten sonra konuyla ilgili kişileri de affetmek gerekiyor. Affetmek olgunluğun en üst mertebesi bana göre. Şunu söyleyebilmek ne kadar güzel, “Sana öfkeli olmama rağmen seni affediyor ve kendimi olduğum gibi kabul ediyorum.” Bunu içinizden söyleyip öfkeyle bağınızı koparıp, özgürleştirebilirsiniz. Hatırlayın!  Hayat mucizedir.

Neden öfkeli olduğunuz kişi sizi hala yönetiyor olsun ki? Siz öfkeyle kendinizi huzursuz ediyorsunuz ama o bunu hiç bilmiyor. Siz kendinizi huzursuz etmekle kalıyorsunuz.

Affetmeyi kendi iyiliğiniz için yapıyorsunuz, karşınızdaki kişi için değil. Siz affederseniz ama gerçekten affettiyseniz zihinsel özgürlüğünüz sizin ilerlemenize destek olacaktır. Kısacası affederseniz ilerleyeceksiniz. Enerjiniz, öfkenizin olumsuz etkisinden kurtulmuş olacak ve sizin önünüzü açacaktır.

Marie görevinin başına geldiğinde şunları dile getirmiş:Eğer affetmeyi öğrenmeseydim, bir damla bile gelişemezdim. Yaşamım ziyan edilmiş bir yaşam olurdu. Ve bugün bu hastaneye yönetici olarak dönemezdim.”

Kendimize yapacağımız en önemli iyilik budur. Ekmek kadar, su kadar, hava kadar ihtiyacımız olduğu halde görmezden geliriz. Bilmeyiz ki yaralar kanamadan iyileşmez. İçindeki irin akmadan deri kendini yenilemez.

Bizler “Ay hatırlamak istemiyorum, hatırladıkça fena oluyorum, bana onu hatırlatma.” der; yarayı deşmekten hep korkar kaçarız. Oysa “Hayat mucizedir.”

Biraz üzerine gidip acı çeksek de sonrasında rahatlasak iyi olmaz mı?

Marie, bunu da şöyle açıklamış: “En uzun yolculuk, beynimizden yüreğimize yaptığımız yolculuk. Affetmek bu yolculuğun en kestirme yolu. Affetmeyi gerektiren her yara, içinde önemli bir dersi barındırır. Dersi görebilmek için yarayı yeniden deşerek yüzleşmek zorunda kalsak bile…”

Bir yaştan sonra hayatın sorumluluk alarak devam ettiğini anlıyoruz. Bu sorumlulukların içinde kendimize geniş alan ayırmalı ve bu alana sevgiyle sevdiklerimizi aldığımız kadar affettiklerimizi de almalıyız.

Ve işte bu hikâye bunun en güzel örneğidir.  İnsanlar hata yapabilir, hak etmedikleriyle de karşılaşabilir, siz olgunluğunuzu gösterin affedin ve yolculuğunuz sağlıkla, huzurla, başarıyla devam etsin.

Bugün bir iyilik kendinizden size gelsin, sesli veya sessiz tekrarlayın affedin.  “Sana öfkeli olmama rağmen seni affediyor ve kendimi olduğum gibi kabul ediyorum.” Sevgiyle kalın, evde kalma sürenizi artırın. Hatırlayın “Hayat mucizedir.”

 (aysuazak@hotmail.com)

Marie Rosa, 1930 yılında alkolik bir annenin evlilik dışı çocuğu olarak dünyaya gelir. Annesi ona bakamayınca 5 yaşında olan Marie’yi yurda verir. Ardından evlatlık verilir. Marie’nin kaderi ne yazık ki yine yüzüne gülmez, çünkü onu evlatlık edinen çift sadist çıkar. Bu İtalyan asıllı çift küçük kızı evin mahzenine kapayıp sistematik biçimde işkence eder. Dışardan bakıldığında normal ve çok saygın göründükleri için, bunu yıllarca rahatlıkla gizleyebilirler.

Marie Rose 17 yaşında depresyondan felç geçirir. Halüsinasyonlar da gördüğü için doktorlar ona şizofren teşhisi koyar ve onu akıl hastahanesine yerleştirirler. Marie hayatının 17 yılını orada geçirir. Umutsuzluk ve çaresizlik içinde kıvranır durur. Yemek yemez, yerinden kımıldamaz ve sıkça intihar etmeyi düşünür.

Otuz dört yaşına geldiğinde doktorlar Marie’nin durumunu yeniden değerlendirir. Onun şizofren olmadığına, ağır depresyon geçirdiğine ve panik atak yaşadığına karar verirler. Arkadaşlarının ve kendisini seven bir kaç sağlık görevlisinin yardımıyla Marie hastaheneden çıkar.

O artık hür ve yaşamını nasıl sürdüreceğine dair kendisi karar verme aşamasındadır. Terk edilmiş, işkence ve tacize uğramış, otuz dört yılı ziyan olmuş bir kişi olarak hiçte kolay olmayacaktı, ama o yılmadı ve kızgın, öfkeli, umutsuz olmak yerine sıfırdan başlamayı tercih etti.

Yetkililer “Aklı dengesi yerinde değil, okuması imkansız” dedikleri halde Marie, Salem State Üniversitesine Psikiyatri bölümüne girer ve mezun olur. Bu ara kanser hastalığına yakalanır ve mücadalesini kazanır. Kendisi gibi akıl hastahanesinden çıkmış ve iyileşmiş Joe ile evlenir. Kocası maalesef altı sene sonra ölür ve Marie kendini işine verir. Uzun yıllar doktor olarak çalıştıktan sonra Harvard Üniversitesi’nde mastır yapar. Psikiyatrik hastalarla çalışır, konferanslar verir. Biyografisi yazılır ve hayatı film olur (Nobody’s Child). Bir çok ödüle layık görülür.

Elli sekiz yaşındayken, ‘vay be’ dedirtecek birşey yapar: On yedi yılını geçirdiği Masachusetts Danver Devlet Hastahanesine yönetici olarak atanır. 
Verdiği bir basın toplantısında şunları söyler: “Eğer affetmeyi öğrenmezsen boşa yaşamış olursun”  Affet, geçmişi unut, hayat mucizedir.(alıntı)


30 ton benzin yüklü tanker devrildi GÖLCÜK FACİADAN DÖNDÜ

AK Parti İlçe Başkanı Kemal Yavuz, YENİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILARINA ZİYARET

Gölcük Yunus Emre Mahallesi’nde ahırda yangın çıktı 4 BÜYÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU

BAŞKAN HÜRRİYET, YENİ DÖNEME GÜÇLÜ KADRO İLE BAŞLIYOR

ADD Gölcük Şubesi Başkanı Cemil Özbaş, ‘1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI KUTLU OLSUN’

Bakımsız elektrik trafosuna bakım yapılmalı

Başkan Gökçe´nin Konukları Eski Başkanlar Alan ve Toker

İzmit Belediyesi Halk Sağlığı için İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Şehit Murat İlerigelen Üstgeçidi’nin zemini vatandaşları zor durumda bırakıyor ZEMİNİNE ÖNLEM ALINMASI İSTENİYOR

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi yeni eğitim yılında %120 zam yaptı YAPILAN ZAM ÖĞRENCİLERİ ZOR DURUMDA BIRAKTI

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi 35. DÖNEM DİYABET OKULU MEZUNLARINI VERDİ

KOTO’dan Büyükakın’a ‘tebrik’ ziyareti

Kocaeli Vali Yardımcıları ev ziyaretlerini sürdürüyor BU HAFTA 30 HANEYLE HEMHAL OLDULAR

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Büyükşehir, leyleklerin yuvasını yıkılmaktan kurtardı

Otizmi Çocukların gösterisi ayakta alkışlandı

Engelsiz Yaşamın Merkezinde çalışmalar sürüyor

Başkan Çalık, Samimiyet ve Güler Yüzün Fotoğrafını Çekti

Körfezli Yüzücüler Madalyaları Topladı

Gölcükspor U-18 takımı Sakarya Harmanlıkspor ile 3-3 berabere kaldı

Gölcük ADSM’de 23 Nisan kutlaması

Bağımsız Türkiye Partisi Kocaeli Gençlik Kolları 23 NİSAN ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Ay, ‘23 Nisan Atamızdan Bize En Büyük Armağandır’

Kocaelispor Ümraniyespor’a 1-0 mağlup oldu

Karting Sezonuna Coşkulu Açılış 

23 Nisan Çocuklarla Güzel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun ÇOCUKLARIMIZ GURURUMUZDUR

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Gölcük Otizm Derneği Bandırmalı misafirlerini ağırladı KIRMIZI BALONLARI GÖKYÜZÜNE BIRAKTILAR

Sahra başkanın ilk talimatı OKULLARA AKIL VE ZEKA OYUNLARI SINIFI

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

Uyarı tabelaları zarar görmeye devam ediyor

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi ‘TÜKETİM MALLARI İTHALATINDA DAHA DİKKATLİ DAVRANILMALI’

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Zafer Partisi İlçe Başkanı Kayıhan Kayı, “GÜÇLENEREK GELİYORUZ”

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, “PROJELER GÖLCÜK’ÜN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK”

Büyükakın, “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”

İlknur ve Emre Sarıel çiftinin  biricik oğulları Utku 1 yaşına girdi İYİ Kİ DOĞDUN UTKU

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde BİNA TURU YAPILDI

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Donanma Caddesi üzerinde parke taşları onarıldı

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Başkan Sezer’den başarılı sporculara tebrik

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16