DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Maske, tulum ve önlük üretiyorlar HALK EĞİTİM GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Maske, tulum ve önlük üretiyorlar

HALK EĞİTİM GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Tüm Dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs salgına karşı topyekün mücadele verilirken Türkiye genelinde Halk Eğitimi Merkezleri bünyesinde maske, tulum ve önlük dikim çalışmaları büyük bir özveri ile devam ediyor. Gölcük Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde bugüne kadar 162 bin maske, Emniyet Müdürlüğü için 841 tulum ve Devlet Hastanesi için 1381 önlük üretimi gerçekleştirerek büyük takdir topladılar.

Başarılarından dolayı tebrik ettiler

Gölcük Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü  bir ilke imza atarak 28 usta öğreticinin büyük çabalarıyla 162 bin cerrahi maske dikmeyi başardı. Gerçekleştirilen  çalışmalarda şimdiye kadar Gölcük  Emniyet Müdürlüğü’ne  841 tulum ve Gölcük Necati Çelik  Devlet Hastanesine 1381 önlük dikildi. Bu büyük başarıyı yerinde görmek isteyen Gölcük Kaymakam Cengiz Karabulut, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdür Caferi Tayyar Mert ve Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Alptekin ile birlikte  Halk Eğitimi Müdürü Orhan Temiz, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Ümran Ceyhan ve usta eğitimcileri ziyaret ederek bu üstün başarılarından dolayı tebrik ettiler.

Kaymakam Karabulut’a deri tasarım ajanda kılıfı hediye edildi

 Gerçekleştirilen ziyarette kısa bir açıklama yapan Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, “ Tüm dünya olarak Coronavirüs’a karşı mücadele etmekteyiz. Bu süreçte Gölcük Halk Eğitimi Merkezi olarak büyük bir özveriyle maske, tulum ve önlük üretimi yapan ve bunu gönüllü olarak gerçekleştiren usta öğreticilerimize çok teşekkür etmek istiyorum” dedi. Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut’a konuşmasının ardından Usta Öğretici Sinem Yıldız tarafından deri tasarım ajanda kılıfı hediye etti. Tamamen el emeği bir tasarım olan ajanda kılıfını Nahtt Sanatçısı Hasan Veray tarafından Atatürk’ün resmi bakır plaka üzerine acur kesme tekniği ile kıl testere ile elle kesilerek yapıldı. Kaymakam Karabulut bu zamana kadar aldığı en nadide hediye olduğunu ifade ederek bu güzel hediye için teşekkür etti.

Hülya Başaran Maske tasarım yarışmasında birinci oldu

Ziyarette ayrıca  Başarılı bir tasarıma imza atan Usta Öğretici Hülya  Başaran yaptığı tasarımla  müzik enstrüman çalan  kişilere yönelik fermuarlı bir tasarımla birinci olmayı başardı. Türkiye genelinde  gerçekleşen maske tasarım yarışmasında 114 kişi arasından birinci olan  Gölcük Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Hülya Başaran’a Gölcük Kaymakamı tebrik etti.  Katıldığı Yarışmanın bir müzik festivali sonrasında olduğu için özellikle tasarımından müzik notaları kullanmak istediğini ifade eden Başaran, “ Maskemi özellikle müzik enstrümanı kullanan birine uygun olması amacıyla fermuarlı tasarladım. Bunun dışında cerrahi maske dikimimiz devam ediyor” dedi. Maske tasarımı hakkında bilgi verdikten sonra Hülya Başaran Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut’a  tuttuğu takım olan Fenerbahçe’nin rengi olan sarı lacivert maske hediye etti. Kaymakam Karabulut Başaran ailesine bu güzel dayanışmalarından dolayı teşekkür etti.

Gürcan Başaran 5000’in üzerinde maske dikti

Ayrıca Usta Öğretici Hülya Başaran’ın Eşi Gürcan Başaran emekliliği döneminde eşine destek olmak amacıyla dikiş makinesi kullanmayı öğrenerek şimdiye kadar 5000’in üzerinde maske dikti.  Halk eğitim merkezi Usta Öğreticisi Hülya Başaran’ın eşi olan Gürcan Başaran yaptığı açıklamada, “ilk zamanlar eşime yardım ediyordum. Ama daha sonrasında siparişler yoğunlaşınca eşime daha fazla yardım etmek istedim ve dikiş makinesini kullanmayı öğrendim. Evimizde eşim ile birlikte toplamda 12 bin maske üretimi gerçekleştirdik. Bu süreçte herkes elini taşın altına koydu ve bende bu şekilde devletin ihtiyaçları karşılayabilme adına destek olabilmenin gururunu yaşıyorum. Ayrıca bu süreç aile birliğimizi güçlendirdi çünkü bu süreçte nitelikli zaman geçirebildik. ” dedi.  Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut Gürcan Başaran’a bu güzel başarısından dolayı teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.

Kaymakam Karabulut emeği geçen herkese teşekkür etti

Kaymakam Karabulut yapılan çalışmalarla ilgili olarak “Emeği geçenlere teşekkür ederim. Bu süreçte Halk Eğitimi Merkezi olarak çok güzel çalışmalara imza attınız. Bu bağlamda emeği geçen başta kurum müdürümüz Orhan Temiz, Müdür Yardımcımız Ümran Ceyhan’a ve usta öğreticilerimize teşekkür ediyorum. “diyerek sözlerini tamamladı.

Tulumlar günlük olarak teslim ediliyor

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert ve beraberindekiler daha sonra Halk Eğitimi Merkezi içinde Emniyet Müdürlüğü personeli için tulum dikimini gerçekleştiren Usta Öğreticileri ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi. Emniyet Müdürlüğü’ne günlük ortalama 80-90 tulum dikimi gerçekleştirdiklerini ve dikilen tulumları günlük olarak teslim ettiklerini ifade eden Usta Öğreticiler, kendilerine sağlanan imkanlar içinde ayrıca teşekkür ettiler. Ziyaretin sonunda tulumları almaya gelen emniyet Müdürlüğü Personeline tulumları Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert teslim ederek Emniyet Müdürlüğü Personellerine görevlerinde başarılar dilediler.

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.