DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

100 gram Simit 2 lira oldu SİMİTLER SATILMIYOR

100 gram Simit 2 lira oldu

SİMİTLER SATILMIYOR

Yaklaşık bir ay önce 100 gram simit 2 lira oldu. Yapılan son zamdan sonra satışlarının daha da düştüğünü ifade eden simitçiler bu duruma bir çözüm bulunmasını istediklerini ifade ettiler.

Geçtiğimiz ay yapılan fiyat güncellemesi ile ilçemizde 100 gram simit 2 lira oldu. Daha öncesinde 1,75’ten satılan 100 gram simidin 25 kuruş arttırılmasının ardından satışlarının daha da düştüğünü ifade eden simitçi Sait Sevgi satış yapamadıklarını ifade etti.

Sevgi, “Zaten satış yoktu birde 2 lira olunca hepten dibe indik”

30 yıldır Gölcük’te simitçilik yapan Sait Sevgi yaptığı açıklamada, “ Bir aya yakın zaman önce 100 gram simidin fiyatı 2 lira oldu. Zaten satış yoktu birde 2 lira olunca hepten dibe indik. Önceden 250 simit satıyordum. Her zamdan sonra satışlarımız daha da düşüyor. Bu son zamdan sonra simit satışım 60 -70’ e kadar düştü. Simit fırınları bu fiyatı bile düşük buluyor. Maliyetleri çok artmış ve kurtarmıyormuş. Ama bu taraftan bizim satışımız düştü. Sonumuz ne olacak bilmiyoruz. Tabi piyasaya bakarsak her sektörde işler kötü ama simit piyasası en kötü dönemini yaşıyor diyebiliriz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.