DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Altın fiyatları yükseldikçe imitasyon takılara ilgi yükseliyor

Altın fiyatları yükseldikçe imitasyon takılara ilgi yükseliyor

Altın fiyatlarında son zamanlarda yaşanan aşırı artış vatandaşları altına bire bir benzerliği olan imitasyon altına yönlendirdi. Piyasa değeri 4-5 bin lira olan altın bileziklerin imitasyonlarını 100-150 liraya bulmak mümkün olunca  imitasyon altın piyasası son zamanlarda hiç olmadığı kadar yoğun ilgi görüyor.

“Özellikle Osmanlı Tuğrası kolyeler ve kaburga bilezikler çok fazla ilgi görüyor”

Normal altına birebir benzerliği ile ve kat ve kat uygun olması nedeniyle son zamanlarda imitasyon altına yoğun bir ilgi var. İlçemizde 12 yıldır Tak Takıştır olarak 19 Mayıs Caddesi No:48 adresinde hizmet veren Mehmet Bakır İmitasyon altına gösterilen yoğun ilgi hakkında bilgi verdi. Bakır, “ İmitasyon altına son yıllarda yoğun bir ilgi var. Özellikle Osmanlı Tuğrası kolyeler ve kaburga bilezikler çok fazla ilgi görüyor. İmitasyon altın piyasası son yıllarda gerçekten çok gelişti. Firmalar ürünlerine 2 yıl kararmama garantisi veriyor. Gölcük halkı da bu nedenle imitasyon altına yoğun bir ilgi gösteriyor.   İmitasyon altınlar modelleri 10 liradan başlıyor 100-150 liraya kadar çıkabiliyor. Yani 4-5 bin liralık bir bileziğin imitasyonunu 100-150 liraya alabiliyorsun” dedi.

İmitasyon çeyrek ve gram altına dikkat!

Bakır sözlerinin devamında, “ Ülkemizde özellikle düğünlerde geline ne kadar altın takıldı merak konusu olmuştur. Bazı dar gelirli aileler kendi aralarında anlaşarak etrafa mahcup olmamak için imitasyon altın alarak masun oyunlar oynayabiliyorlar. İmitasyon altın piyasası son zamanlarda o kadar gelişti ki gerçek altın ile imitasyon altını uzaktan ayırmak çok zor. Bu nedenle bazı dar gelirli aileler bu masum oyunu oynayarak etrafa karşı mahcup olmamaya çalışıyor. Tabi bu durumu kötü amaçlı kullanmak isteyenlere de dikkat etmek gerekiyor. Biz bulundurmasak ta imitasyon bilezik ve kolye gibi imitasyon çeyrek ve gram altının çıktığını duyduk. Bu nedenle özellikle düğünlerde ailelerin çok dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.