DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başhekim Yüksel Pehlevan vatandaşları uyardı KURALLARA UYUN BULAŞTIRAN OLMAYIN

Başhekim Yüksel Pehlevan vatandaşları uyardı  KURALLARA UYUN BULAŞTIRAN OLMAYIN

Bölgemize ve ilçemize önemli sağlık hizmetinde bulunan Necati Çelik Devlet Hastanesi pandemi sürecinde verdiği önemli sağlık hizmetiyle dikkat çekti. Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan, vatandaşlara coronavirüs konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Hayati 3 kuralı tekrar hatırlattı

Pandemi sürecinde maske kullanımının, el hijyeninin ve sosyal mesafe kuralına uymanın çok önemli olduğunu belirten Başhekim Op. Dr. Yüksel Pehlevan, şunları belirtti: ‘Coronavirüs ne zaman nerede karşımıza çıkacağı belli olmuyor. Biz hasta olmayabiliriz ama taşıyıcı olabiliriz. Bu süreçte sosyal mesafeyi korumak ve elleri düzenli yıkamak lazım. Maskeyi aksesuar değil gerçek anlamda takmak lazım. En önemli şey bu üç kural.Yeni normalleşme sürecine girdikten sonra ilçemizdeki hasta sayımız düştü. Ancak hastanemizde ki hasta sayısı düşmedi. Diğer ilçedeki hastaları da kabul etmeye başladık. Anne babasının testi pozitif çıkan çocuklarımızda aileleri ile birlikte yurtlarda kalıyor. Anne babaya bulaşınca çocuk hastalarımızda da testler otomatik olarak pozitif çıkıyor. Bu süreçte özellikle anne ve babalar dikkat etmelidirler” diye konuştu.

‘KYK Yurtları bizim işimize çok yaradı’

Açıklamalarını sürdüren Başhekim Op. Dr. Yüksel Pehlevan, “11 Martta başlayan süreçte bizim ciddi bir hasta sayımız oldu. Yoğun bakım hasta sayımız azdı. Hiçbir bulgusu olmayan taramalar da  pozitif çıkan hastalar oldu. KYK yurtları bizim işimize çok yaradı.  KYK yurtları gayet konforlu. Testleri pozitif çıkan hastalarımızı orada izole ettik. Hastanede tedavisi biten hastaları 14 gün tamamlanması için yurtlarda misafir ettik’ dedi.

‘Gölcük’te görülen hasta sayılarında düşüş yaşanıyor’

İlçemizde hasta sayılarının düşüş yaşandığını belirten Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Yüksel Pehlevan, “Gölcük’te görülen hasta sayılarında düşüş yaşanıyor. Ancak diğer ilçelerden gelen hastalar var. Önümüzdeki süreçte sayı azalır mı artar mı bilmiyoruz. Önlemlerimizi aldık. En önemlisi tecrübe kazandık. Şuan  görünür de anormal bir sıkıntı yok. Yeni normalleşmede kesinlikle tedbiri elden bırakmamamız lazım. Çünkü sinsi bir virüs.Bu virüsün her an nerede karşımıza çıkacağı belli olmuyor. Biz hasta olmaya biliriz ama taşıyıcı olabiliriz. Özellik kronik hastalıkları olanlar, yaşlı kişilere bunu bulaştırmak çok kolay ve çok daha ağır seyrediyor. Özellikle sahillerde, alışveriş merkezlerinde sosyal mesafemizi koruyalım” diye konuştu.

Maskeyi aksesuar değil gerçek anlamda takmak lazım

Başhekim Pehlevan, son olarak vatandaşları maske konusunda uyardı ve şunları dile getirdi:  “Sosyal mesafeyi korumak, elleri düzenli yıkamak lazım. Maskeyi aksesuar değil gerçek anlamda takmak lazım. En önemli şey bu üç kural. Birde şikayetleri olan şüphelenen kişiler 24 saat hastane açık. 24 saat tahlil verilebilir. Ayrıca poliklinik oluşturduk onunla ilgili. Uzman doktorlarımız var” diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.