DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, ‘SOSYAL MEDYAYA MUTLAKA DÜZENLEME GETİRİLMELİ’

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar,  ‘SOSYAL MEDYAYA MUTLAKA DÜZENLEME GETİRİLMELİ’

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, 

‘SOSYAL MEDYAYA MUTLAKA DÜZENLEME GETİRİLMELİ’

Büyük Birlik Partisi (BBP) Gölcük İlçe Başkanı yaptığı haftalık basın açıklamasında ülke ve ilçe gündemi hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Akpınar önemli konulara değindi.  

 ‘Büyük üzüntü yaşadık’

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar yaptığı açıklamada, “Öncelikle Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada yaşamını kaybeden işçi kardeşlerimize ve akabinde kalan patlayıcıların sevkiyatı sırasında meydana gelen patlamada şehit düşen askerlerimize  Allah’tan rahmet, ailelerine sevenlerine sabırlar ve yaralılara acil şifalar dilemek istiyorum” dedi.

“Havai fişek üretim döneminin Türkiye’de kapanması gerekiyor”

Akpınar, Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler olduğunu, yüzlerce kişinin da sağ kurtulduğunu söyledi. Bu tür fabrikaların özellikle yerleşim yerleri yakınında bulunmaması gerektiğini belirten Akpınar, şöyle devam etti; “Havai fişek üretim döneminin Türkiye’de kapanması gerekiyor. Hatta kullanımının bile bitmesi gerekiyor. Bu tür işletmelerin artık ülkemizde olmamasını, eğer ihtiyaç olursa bunların dışarıdan ithal edilebileceğini düşünüyorum. Bu patlama nasıl oldu? Daha önce de o fabrikada defalarca patlama olmuş ancak bu kadar büyük çapta olmamış. Fabrikanın 4-5 binası tamamen yanmış. Ölü ve yaralı sayısı fazla. Bunun sebebi de mutlaka emniyet, jandarma ve savcılık tarafından araştırılıyor. Eğer burada bir işletmeciden kaynaklanan hata, eksik, kusur varsa, denetimden kaynaklanan, kontrolörden kaynaklanan, bunun mutlaka üzerine gidilmesi, açığa çıkarılması ve gereğinin de hem idari hem de hukuki yönden yapılması gerekiyor. Biz de bunun takipçisi olacağız” dedi.

“Yanan sadece ormanlarımız değil ciğerlerimizdir.”

Özellikle yaz aylarında meydana gelen orman yangınlarının ciğerlerini parçaladığını söyleyen Akpınar, tarihi Gelibolu Yarımadası’nda meydana gelen orman yangınını ve Artvin’in Yusufeli ilçesi Dokumacılar köyünde meydana gelen yangını hatırlatarak, “Sorumlusu kimdir, yangın nasıl çıktı? Mutlaka bulunacak, bununla ilgili hukuki işlem yapılacaktır. Ormanlarımızı korumaya devam etmeliyiz” dedi.

“İnternet medyası üzerinden yayıncılıkla ilgili bir düzenleme getirilmesine tarafız”

Son zamanlarda gündemde olan sosyal medya siteleri hakkında da düşüncelerini dile getiren Başkan Akpınar, “Hem sosyal medyayla ilgili hem de internet medyası üzerinden yayıncılıkla ilgili bir düzenleme getirilmesine tarafız. Özellikle gündeme de düşen Türkiye’de faaliyet gösteren sosyal medya sitelerinin temsilcilik açması, ülkemize vergi ödemesi, bir muhatap olması, bir suç teşkil eden paylaşım olduğunda buna anında cevap hakkı verilebilmesi ve bunun gereğinin yapılabilmesi noktasında bir düzene sokulması gerekiyor ancak ben hiçbir zaman kapatılmasından yana olmadım. Kapatılmaması gerektiğinin altını çiziyorum ama mutlaka bir düzenleme yapılmalı. Sosyal medyadan sahte hesaplardan kim olursa olsun hiç kimse ayırt edilmemeli, kişilik haklarına saldırılmamalı, özel hayatın gizliliği ihlal edilmemeli. Kimse, sosyal medyanın arkasına sığınarak bu tür kabadayılıklar yapmamalı” dedi.

“Prof. Dr.Mustafa Şentop Bey’i tebrik ediyorum”

Akpınar son olarak, “Büyük Birlik Partisi olarak desteklediğimiz ve Yeniden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına seçilen Sayın Prof. Dr.Mustafa Şentop Bey’i tebrik ediyor, meclisimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.