DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Emlak kredisi faiz oranları düştü GÖLCÜK’TE SATIŞLAR ARTTI

Emlak kredisi faiz oranları düştü GÖLCÜK’TE SATIŞLAR ARTTI

Emlak kredisi faiz oranları düştü

GÖLCÜK’TE SATIŞLAR ARTTI

Gölcük Emlakçılar Derneği (GEMDER) Başkanı Necmi Kandemir emlak kredisi faiz oranlarında yapılan indirimin ardından Gölcük’te emlak satışında oldukça fazla bir yükseliş olduğunu ifade etti. Başkan Kandemir ev alacakların bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini belirtti.

“Devlet bankalarının kampanyalarının son yılların en iyi kampanyası olduğuna inanıyorum”

Konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ile birlikte Gölcük’te emlak satışı konusunda ciddi bir yükselişin olduğunu ifade eden GEMDER Başkanı Necmi Kandemir, yaptığı açıklamada, “Emlak piyasası Pandemi öncesinde ve 2019 yılı oldukça durgun geçmişti. Alım ve satımlar, emlak piyasası, kredilerin yüksek olmasından ötürü çok da iyi seviyede değildi ve işlerimizi ağırlaştırmıştı. Bunun sonucunda pandeminin araya girmesi ile tamamıyla evde kalınması politikası, bizlere yaramadı. Pandemi sonrasında devlet bankalarının konut kredisi faizlerini yüzde 0,64’e kadar indirmesi çok sevindirici oldu. Aniden yükselişe geçen alım ve satımlar, başımızı döndürdü. Bu süreçte, evlerini satamayan mal sahipleri, müteahhitler, ev fiyatlarını arttırdı. Talep gören krediler bazı mal sahiplerinin başını döndürerek yüzde 20 ile yüzde 40 arasında değişen fiyatlarla alıcıların şikayetlerine yol açtı. Bu da emlakçılara, gayrimenkulcülere yakınmalar, bu sıkıntılarını dile getiren müşterilerimiz, konunun bizden kaynaklanmadığını, tamamiyle fırsatçıların haksız yere ev fiyatlarını yükseltmesine biz de karşıyız. Bu kredilerin, çok da uzun süreceğine inanmıyorum. Bir an evvel gayrimenkul almak isteyenler, emlakçıları, bizleri iyi takip etsin. Devlet bankalarının kampanyalarının son yılların en iyi kampanyası olduğuna inanıyorum” dedi.

“Artık vatandaşlar, kendi tapularını kendileri oluşturabiliyor”

Başkan Kandemir sözlerinin devamında, “Yüzde 0,64 oranında bir yıl ödemesiz, 15 yıla varan vadelerle yapılan kampanyaların daha çok müteahhitlere yaradığını düşünüyorum. Emlakçılara yarayan yüzde 0,74’lük faiz oranı ile alınan krediler ve satın alan müşterilerimizin tapu tarihlerine bakarak en az iki yılda tapuların el değiştirmemesi. Eğer iki yıl içinde tapu el değiştirmişse bu kampanyadan faydalanamayacağını göz önünde bulundursunlar. Sadece krediler değil kiraların da yüzde 20 ve yüzde 40’a varan zamların olduğunu gördük. Pandemi döneminde evde kal sloganı ile insanlar sıkıldı. Apartman dairelerinde daha geniş evlere sahip olmak veya bahçeli ev alma, villa alma ve arsa alma talepleri ile karşı karşıyayız. İnsanlar bu sürecin uzun süreceğini düşünerek kendi oturdukları evlerden daha geniş evlere geçmek için evlerini sattığını ve villa tipi evlere talebin böylelikle arttığını görüyoruz. Tapu dairelerine insanlar gitmesin. İnternet üzerinden, e-devlet üzerinden, web tapudan randevu ile gayrimenkul satmak isteyen kişiler bu yolları deneyebilir. Artık vatandaşlar, kendi tapularını kendileri oluşturabiliyor. Zaten bankalar da tapuya kendileri başvuruyor. Kredi alımı sonucunda tapu dairesine bağlanıyor ve tapu işlemleri için randevu alıyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.