DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral,“HER TÜRLÜ GÖREVDE MUHTARLARIMIZ YER ALDI”

Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral,

“HER TÜRLÜ GÖREVDE MUHTARLARIMIZ YER ALDI”

Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral Covid-19 Pandemi sürecinde muhtarların en iyi şekilde görevlerini yerine getirdiklerini ifade ederek, “.Her türlü görevde muhtarlarımız yer aldı” dedi.

Tüm dünya gibi mücadele ettiğimiz Coronavirüs tedbirleri kapsamında her türlü projede mahalle muhtarlarının ön safta görev aldığını ifade eden Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral “mahalle muhtarlarımız bir an olsun  coronavirüsünün kendilerine bulaşmasını bile düşünmeden görevlerini yerine getirdiler” dedi

“Muhtarlarımız, sağlıkçılar ve polislerimiz gibi çok çalıştılar “

Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral  yaptığı açıklamada, “Özellikle pandemi döneminde muhtarlarımız, sağlıkçılar ve polislerimiz gibi çok çalıştılar. Vatandaşımızın maaşını, ev ihtiyaçlarını karşılamak için görev yaptılar. O sırada Cumhurbaşkanının göndermiş olduğu maske ve kolonyaları vatandaşlarımıza muhtarlar dağıttı. Filyasyonda sağlıkçılarımızla dolaştılar. Büyükşehirin erzak dağıtımında Gölcüklü muhtarlar, belediye personeli ile birlikte çalıştı. Her türlü görevde muhtarlarımız yer aldı. Bir yandan korona virüsünün kendilerine bulaşmasını bile düşünmeden görevlerini yerine getirdiler. Bütün bunlar, muhtarların bilinçaltında da yer edindi. Acaba hastalık kendilerine bulaşır mı diye stres ve sıkıntı yaşadılar.” dedi.

“Muhtarlarımıza yönelik verilen eğitim oldukça faydalı oldu”

Sözlerine devam eden Başkan Saral, “Gölcük Kaymakamlığı ve Kent Konseyi, internet üzerinden bir toplantı yaparak hangi konular üzerinde çalışma yapılabilir konusu gündeme geldi ve vatandaşın, çalışanların rahatlatılması, psikolojik sorunlara nasıl yardımcı olunur düşüncesi ile çalışırken Kent Konseyi’nin yürütme kurulu üyesi olan Ford Otosan’ın doktoru olan Gürsel Gökmen, fabrika olarak her türlü desteği vereceklerini söyleyince kendisi ile toplantılar yaptık. Şu anda güzel bir çalışma yapılıyor. Bu arada Kocaeli’de 25 kadın muhtar olduğu söylenince fabrikada görev yapan Uzman Psikolog Gökçen Kayalar, Türkiye genelinde kadın muhtarlara yönelik olarak kaygı yönetiminde iletişimin yeri konulu bir seminer verilmesi kararlaştırıldı. Aynı zamanda Bilgi Üniversitesi Profesörü Ahmet Tamer Aker de travmalarda kaygı konularında eğitim vermeyi kabul etti. Burada Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği’ni dahil ettik. Konu paylaşıldı ve internet üzerinden bu eğitimler verildi. Bu konunun içinde Gölcük Belediyesi de var. Gölcük Kaymakamı, Gölcük Belediye Başkanı ve Gölcük Kent Konseyi Başkanı da açılış konuşmaları yaptı. Herkesin çok memnun kaldığı bir çalışma oldu. Türkiye genelinde böyle bir çalışmayı ilk defa yaptık. Bunu değişik alanlarda da tekrarlamayı düşünüyoruz. Bu yöntemin güzel olduğunu gördük ve eğitimlerin de faydası oldu. Bu konuda özverili çalışan Psikolog Gökçen Kayalar hanıma teşekkür ediyoruz. Öyle konulara değindi ki muhtarın kaygılı bir vatandaşa nasıl yaklaşacağı, kendi sorunlarına nasıl çözüm bulacağı konularında detaylı bilgiler verdi. Değişik konularda bu tür etkinliklere devam edeceğimizi de belirttik. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.