DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Halk ekmek satışı bugün itibariyle başladı İLK EKMEĞİ BAŞKAN SEZER SATTI

Halk ekmek satışı bugün itibariyle başladı

İLK EKMEĞİ BAŞKAN SEZER SATTI

Gölcük Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Fırıncılar Odası iş birliği ile hizmet verecek olan Halk Ekmek satışı bugün itibariyle Gölcük’te 6 noktada başladı. Başkan Sezer ilk ekmeğin satışını yaparak , “Halk Ekmek uygulamasını Gölcük’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İlçemizde 6 satış noktasında satışa sunulacak olan Halk Ekmek uygulamasının Amiral Sağlam Caddesi üzerinde bulunan noktasında gerçekleştirilen açılış törenine Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Başkan yardımcıları Fikret Ormancıoğlu, Şevket Kaba, Mehmet Uzun, Ahmet Karadağ, Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Gölcük Fırıncılar Birliği Başkanı Murat Dağ katıldı.

“Halk Ekmek satışının uzun soluklu olmasını diliyorum”

Açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “ Evet bugün itibariyle ilçemizde halk ekmek 1 liradan satıla başladı. İlçemize vatandsaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.  Bu hizmetin gerçekleşmesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’a,  Fırıncılar Odası Başkanı sayın Ali Sarı’ya  ve bu organizasyonun içerisinde yer alan fırıncı esnaflarımıza teşekkür etmek istiyorum. Organizasyonun bir ayağında da yine biz belediye olarak bulunuyoruz. Büyükşehirle yaptığımız protokol neticesinde bu halk etmek satışı Gölcük’te başladı. Şu an 6 ayrı noktada satış yapılıyor. Vatandaşlarımızın isteği talebi doğrultusunda bu gerçekleştirildi.  Emek verenlere teşekkür ediyorum, vatandaşlarımıza da hayırlı uğurlu olmasın diyorum.  Halk Ekmek satışının uzun soluklu olmasını diliyorum” dedi.

Ekmekler Gölcük’te 15 ayrı fırında üretilecek

Başkan Sezer sözlerinin devamında, “Ekmekler Gölcük’teki 15 ayrı fırıncı tarafından üretiliyor.  Taze bir şekilde, sıcak bir şekilde satış noktalarına ulaştırılacak ve vatandaşlarımızın alışveriş yapabilmeniz için beğenilerine sunuluyor.şu an için satış noktalarında kaç tane ekmek satılacağı konusunda net bir rakam yok. Gelen talep  doğrultusunda fırınlardan buraya takviye yapılacak. Protokol gereği Halk Ekmek satış noktalarında sadece beyaz ekmek satışı olacak.  çalışma saatleri 07:00-09.00 , 12:00 -14:00 ve 17:00-19:00 saatleri arasında olacak” dedi.  

Pazar günleri ve resmi günlerde satış olmayacak

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ‘den sonra söz alan Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı yaptığı açıklamada, “Bugün itibariyle 8 ilçede de Halk Ekmek büfeleri satışa başlıyor. Daha önce 12 ayda İzmit’te başlamıştı. Geçen ay itibarıyla Kartepe, Başiskele ve Karamürsel’de başlamıştık.  Bugün kalan 8 ilçede 200 gram 1 lira, 400 gram 2 lira olmak üzere Halk Ekmek büfeleri sabah 07:00 -09:00 arası, öğlen 12:00 -14:00 arası, akşam da 17:00-19:00 arası satış yapılacak.  Pazar günleri ve resmi tatillerde kapalı olmak üzere haftanın 6 günü hizmet verecek.  Büfelerimizde sadece ekmek satışı olacak. Çeşit ekmekler satışı olmayacak . Su vesaire böyle satışlarımız olmayacak” dedi.

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.