DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

İlçe Sağlık Müdürlüğü Personelleri tarafından CORONA MÜCADELESİNDE UYGULAMALI EĞİTİM

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un talimatlarıyla tüm ilçelerde Covid- 19 bilgilendirme ve farkındalık çalışması başlatıldı. Proje ile sağlık personelleri tarafından Coronavirüsle mücadelede hayati önem taşıyan el hijyeni, maske kullanımı ve sosyal mesafe konularında uygulamalı eğitim ve bilgilendirme yapıldı.

Önemli bilgiler verdiler

Vatandaşların coronavirüs hastalığı hakkında bilgi sahibi olmaları ve farkındalığın sağlanması amacıyla Kocaeli Valisi Seddar Yavuz tarafından verilen talimatla şehrin belirli noktalarında stantlar kuruldu. Tüm ilçelerde uygulanan proje ile sağlık personelleri tarafından coronavirüsle mücadelede hayati önem taşıyan; el hijyeni, maske kullanımı ve sosyal mesafe konularında uygulamalı eğitim ve bilgilendirme yapılıyor. Bu sayede vatandaşlar Covid19 hastalığına karşı almaları gereken önlem ve tedbirleri sağlık profesyonellerinden doğru olarak öğreniyor.

İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından bilgi veriliyor

Her ilçede vatandaşların yoğun olarak kullandığı noktalara kurulan stantlar, İzmit ve Gebze ilçelerinde 2 farklı alanda oluşturuldu.ilçeimzde de Kaymakamlık Hizmet Binasında kurulan stant ile vatandaşlara bilgi verildi.  Önümüzdeki normalleşme süreci boyunca hafta içi açılacak olan stantlarda koronavirüs enfeksiyonuna karşı farkındalık sağlanması ve vatandaşların Covid-19 konusunda bilgi sahibi olarak mücadele çalışmalarına katkı sağlamaları hedefleniyor.

Bilgilendirmelerde bulundular

Halka yönelik olarak yapılan bilgilendirmelerde; tıbbi maskenin doğru bir şekilde takılması-çıkarılması, maske takma öncesinde ve çıkarma sonrasında el hijyenini sağlaması, tıbbi maskenin burun, ağız ve çeneyi içerisine alan ön kısmına hiçbir zaman dokunulmaması, kirlenir, nemlenir veya yırtılır ise mutlaka yenisiyle değiştirilmesi, tokalaşma ve sarılma gibi yakın temastan kaçınılması, sosyal mesafe kuralları, ellerin hijyen kurallarına uygun olarak yıkanması, su ve sabun olmadığı durumlarda ise alkol içerikli el antiseptiği kullanılması konuları anlatılıyor. Farkındalık çalışması normalleşme süreci boyunca tüm ilçelerde etkin olarak yürütülmeye devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.