DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kazanfer, Döviz piyasasını değerlendirdi DOLAR 7 LİRANIN ÜZERİNE ÇIKABİLİR

Kazanfer, Döviz piyasasını değerlendirdi

DOLAR 7 LİRANIN ÜZERİNE ÇIKABİLİR

Gölcük’te 19 Mayıs Caddesi üzerinde hizmet vermekte olan Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer döviz piyasası hakkında önemli birliler verdi. Kazanfer yaptığı açıklamada döviz’de herhangi bir düşüş beklenmediğini döviz’in yatay düzeyde seyrettiğini ifade etti.

“Eğer ki ikinci dalga olursa ekonomiye büyük zarar getireceği kanaatindeyiz”

Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer döviz piyasası hakkında yaptığı açıklamada, “ Covid-19 salgını başladığından bu yana Döviz’de inişli çıkışlı dalgalanmalar gördük.  Ancak kısıtlamalar başladığından bu yana Dolar’ın 7 Liranın üzerine çıktığını gördük. Ekonominin yavaş yavaş açılması ile tıkanmalarında sona ermesiyle birlikte döviz fiyatlarında bir miktar şuan düşüş görünmekte. Ancak bu aşağı yönde hareketlilik göstermiyor. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de 2. dalga beklentisi var. İnşallah bunun olmayacağı kanaatindeyiz.  Onun için vatandaşlarımızın maske, mesafe ve hijyene dikkat etmesini öneriyoruz.  Eğer ki ikinci dalga olursa ekonomiye büyük zarar getireceği kanaatindeyiz” dedi.

Dolar’da yükseliş beklentisi var

 Kazanfer sözlerinin devamında, “Şu an için döviz fiyatları yatay seyirde ancak aşağı yönlü bir hareketlilik görünmemekte.  Her an tekrardan yukarı yönlü 7 liranın üzerini görecek kanaatindeyiz. İnşallah bu olmaz. Biz vatandaşlarımızdan temkinli olmalarını istiyoruz. Döviz’de borçlanmaları konusunda bir kez daha uyarıyoruz. Yatırım yapmak isteyenlerin de ufak ufak alarak yatırım yapabilirler. Şu an Dolar  6. 850 bandında Euro’da 7.950 bandında. Covid-19 salgını henüz bir çözüm bulunmuş değil. Bu salgının herhangi bir aşısı ya da çözümü bulunmazsa tehdit 2. dalga olasılığı devam etmekte. Onun için Döviz fiyatlarında önümüzdeki günlere bir düşüş beklenmiyor. Hatta yılsonu beklentisi Merkez Bankası’nın açıklamasına göre 7.300- 7.400 bandında Euro’nun da  8.300- 8.400 bandına kadar yükseleceği kanaatindeyiz. Umuyoruz ki bu 2. dalga olasılığı olmaz. Ancak tehdit hala daha devam ediyor. Vatandaşlarımızın temkinli olmasında fayda var. Döviz’le borçlanmasınlar” dedi.

Döviz fiyatları

Dolar alış 6.850 – satış 6950

Euro alış 7.700 – satış 7.800

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.