DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kurban Bayramı Arefesinde Şehitlerimiz Dualarla Yad Edildi

Kurban Bayramı Arefesinde Şehitlerimiz Dualarla Yad Edildi

Kurban Bayramı Arefesinde Şehitlerimiz Dualarla Yad Edildi

Kurban Bayramı arefesinde Bağçeşme ve Polis Şehitliğine ziyaret eden Vali Seddar Yavuz’a Kocaeli Milletvekilleri Emine Zeybek ve Tahsin Tarhan, Deniz Eğitim ve Öğretim – Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir,  İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu,  İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Nurettin Recep Sağlık,  daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve çok sayıda kişi katıldı. 

Bağçeşme ve Polis Şehitliklerini ziyaret eden Vali Seddar Yavuz ve beraberindeki protokol üyeleri, şehitlerimizin kabirlerine karanfiller bırakıp, dualar ettiler. Şehitliklerde bulunan Şehit yakınlarının bayramını kutlayan Vali Yavuz, hal ve hatırlarını sorarak, bir talepleri olup olmadığını sordu. 

 
Şehitliklerde okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve edilen duaların ardından Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; “Öncelikle aziz milletimizin, Kocaelili kardeşlerimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, ülkesi ve vatanı için canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bayramlar; birlik beraberlik, kardeşlik, kaynaşma duygularının en üst seviyeye çıktığı özel günlerdir.  Dolayısıyla bu bayramda özellikle yoksulların gözetilmesi, onların sevindirilmesi, öksüz ve yetimlere sahip çıkılması temel prensiplerimizden birisidir. Yine de vakti, hali yerinde olan kardeşlerimizin de komşularını, yakınlarını gözetmelerini özellikle tavsiye ediyoruz.

Biz Valilik Olarak Gerekli Bütün Tedbirleri Aldık

Pandemi sürecinde olduğumuzu ve gerekli tedbirleri almamız gerektiğini vurgulayan Vali Seddar Yavuz; “Halen pandemi sürecindeyiz. Henüz pandemi ile ilgili çok güzel haberler verecek durumda değiliz. Bu bayram sürecinde toplu alanlarda mümkün olduğunca bulunmayarak dikkat etmeliyiz.  Bayramın ilk gününün Bayram namazı ve Cuma Namazına denk gelmesi vesilesiyle camilerde ve namaz kılınacak alanlarda tedbirler alındı. Mesafeli davranarak, bayramlaşmayı mümkünse fiziken yapmayarak, tokalaşmayarak, kucaklaşmayarak daha mesafeli bir şekilde yapmaya dikkat etmeliyiz. Özellikle yaşlılarımızı bu konuda korumalıyız. Mutlaka maske kullanmalıyız.  Mesafeye dikkat etmeli ve hijyen kurallarına uymalıyız. Eğer üzmek ve üzülmek istemiyorsak bayram sürecinin yeni bir dalga oluşturmaması için özel bir önem verelim.

Trafik kurallarına azami şekilde uyulması gerektiğini belirten Vali Seddar Yavuz; “Büyük bir metropolün kenarında olan ve tüm Anadolu’ya geçişlerin yapıldığı bir şehirde yaşıyoruz. Bayram sevincine giden kardeşlerimizin acıyla yüzleşmemesi bakımından trafik kurallarına mutlaka uymalarını, emniyet kemerlerini takmalarını, yorgun ve uykusuz yola çıkmamalarını şerit ihlali yapmamalarını tavsiye ediyorum. Dün itibariyle trafik denetimlerine yoğun bir şekilde başladık. Kuzey Marmara Otoyolunun bir kısmını trafiğe açtık. Gerek trafik tedbirleri, gerek 112 ambulans olmak üzere Kuzey Marmara Otoyolunda bütün tedbirleri almış bulunuyoruz. Bu süreci en iyi şekilde birlikte geçirerek, daha huzurlu ve güzel günlere birlikte erişmek istiyoruz. Yoğun bir denetim içerisindeyiz ancak denetlemeden çok insanlarımızın bu konuda hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Basın mensuplarımızın bu güne kadar olduğu gibi bu bayram sürecinde de gerekli desteği göstereceklerinden şüphem yok. Katkıları nedeniyle basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum.” diyen Vali Yavuz tüm İslam Aleminin  Bayramını kutladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.