DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kurban Bayramı’na az bir zaman kaldı BIÇAKLARINIZI BİLETMEYİ UNUTMAYIN

Kurban Bayramı’na az bir zaman kaldı

BIÇAKLARINIZI BİLETMEYİ UNUTMAYIN

Kurban Bayramı’na iki  hafta gibi kısa bir zaman kaldı. Kurban Bayramı yaklaştıkça yoğunluklarının da arttığını ifade eden  Kurt Kardeşler Bıçak Bileme işletmecileri Abdülhamit- Adnan Kurt kardeşler bıçaklarını bileteceklerin son güre bırakmamalarını tavsiye ettiler.

Bıçaklar 3 aşamalı işlemden geçiyor

Merkez Mahallesi Preveze Caddesi 29. Sokak Pınar pasajı No: 18/P adresinde Kurt Kardeşler Ağaç Torna& Bıçak Bileme olarak 1973 yılından beri babadan oğla geçen bir mesleği yaptıklarını ifade eden  Abdülhamit- Adnan Kurt kardeşler, ” Biz Gölcük’te 47 yıldır bu işi yapıyoruz ve  bizim işimiz baba mesleği olduğu için çocuk yaştan itibaren bu işin içindeyiz. Kurban Bayramı yaklaştıkça bıçak bileme işlerimiz oldukça yoğunlaşıyor. Şu anda günde ortalama 100’den fazla bıçak biliyoruz ve bu sayı son hafta ortalama 300 ile 400’e kadar yükseliyor. Özellikle son 3 gün çok yoğun oluyoruz. Bu nedenle vatandaşların bıçak bileme işlemlerini son güne bırakmamalarını rica ediyoruz. Özellikle arife günü çok yoğun oluyoruz ve son dakikada bıçaklarını biletmeye getiren vatandaşlar oluyor. Biz vatandaşları mağdur etmemek için son bıçak gelene kadar bekliyoruz. Bu nedenle arife günü gece 1’e kadar iş yerimizde oluyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için bıçaklarını son güne bırakmamalarını rica ediyoruz” dediler.

Diğer bileme işlemlerine benzemiyor

Bıçak bileme işlemlerinin diğer bıçak bilemelerine benzemediğini ifade eden Kurt Kardeşler, “Biz bıçakları 3 aşamada bileriz. Önce tıraş, sona keçe ve son olarakta yağ taşından geçiriyoruz. Bu nedenle sokaklarda ki bıçak bilemeleriyle bizim bıçak bilememiz arasında çok fark var. Zaten bizde bir defa bıçağını bileten bir daha başka yerde bıçağını biletmez” dedi.   

Bıçakların üstüne lazerle isim yazılıyor

47 yıldır Gölcük’te bıçak bilemenin yanı sıra ağaç torna işi de yapan Kurt Kardeşler balta, kazma ve kürek sapı gibi ağaç torna işlerini de ustalıkla yapıyorlar. Kurban bayramı dışında balta, satır, mutfak robotu bıçağı gibi bıçaklarında bileme işlemini yaptıklarını ifade eden Kurt kardeşler, “ Kurban Bayramı yaklaştıkça bıçak bileme işlerimzde hızlanmaya başladı.  Normal günlerde de yine aynı şekilde bıçak ve benzeri ürünlerin bileme işlemini yapmaya devam ediyoruz. Ayrıca sapları kırılan bıçaklara yeni sap takabiliyoruz. Kurt Kardeşler olarak aynı zamanda Sürmene Bıçaklarının satış noktasıyız. Şu anda bıçak bileme konusunda yoğun bir ilgi var. Bu nedenle arife gününün geç saatlerine kadar mesai yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için son bıçak gelene kadar mesai yapmaya devam edeceğiz. Biz yıllardır bıçaklarını biletmeye gelen vatandaşların bıçaklarının üstüne lazer ile isimlerini kalıcı olarak yazıyoruz ve bu da vatandaşların oldukça hoşuna gidiyor” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.