DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kurban satıcıları bu sene dertli mi dertli AKTAŞ, ‘2 BİN LİRAYA HİSSE VAR ALAN YOK’

Kurban satıcıları bu sene dertli mi dertli

AKTAŞ, ‘2 BİN LİRAYA HİSSE VAR ALAN YOK’

Muş ve Ağrı’dan hayvanlarını Gölcük’e getiren ilçemizin saygın esnaflarından biri olan Aktaş Ciğercisi’nin sahibi Özgür Aktaş, bu sene kurban satışlarından oldukça şikayetçi. Özgür Aktaş, gazetemize yaptığı değerlendirmede, fiyatların oldukça makul olmasına rağmen insanların fiyatları çok aşağı çekmeye çalıştıklarını belirterek, sitemde bulundu.

‘Kurban fiyatları bu sene özellikle oldukça makul’

Evet kurban pazarında hiç satış yok. Herkes perişan. 3 yıldan beri emek vererek hayvanlarını büyüten insanlar Gölcük’e getirip en aşağı 5 bin lira nakliye, 5 bin lira belediye, 3 bin lira yem ve 5 bin lira saman derken 50-60 bin lira masraf eden insanların hali gerçekten çok acı. İnsanlar Kurban Pazarında özellikle son günleri bekleyerek fiyatları daha da düşürmeye çalışıyor. Son günleri bekleyip satıcıların canını çıkartmak isteyen müşteriler bu vicdanla nasıl kurban keseceklerini merak ediyoruz. Bu yüzden insanların vicdanlarını hiç hoş görmüyorum. Kurban fiyatları bu sene özellikle oldukça makul. Eskisi gibi, değişiklik yok. 2 bin liraya bile kesme ve paketleme dahil hisseler var. 60-70 kg et verecek olan 3 bin liraya kadar hisseler var. Bunların hepsi zaten mezbahada kesimlerde bu fiyatlara bu kadar et asla alınmaz. Bu insanlar daha ne bekliyor merak ediyorum. Daha önce de söylediğim gibi bu sene fiyatlar çok makul ama kurban pazarında satışlar neredeyse yok denecek kadar az’ dedi.

Hayvan Pazarında fiyatlar şu şekilde yer alıyor;

Kurban fiyatları hakkında da bilgi veren Özgür Aktaş, şu açıklamalarda bulundu; ‘Muş ve Ağrı’dan büyük maliyetlerle getirdiğimiz kurbanlıklarımızı satışa çıkarttık. Her bütçeye uygun kurbanlığımız mevcuttur. Kurban hisselerimiz 2 bin liradan başlayıp, 2 bin 500- 3 bin liraya kadar çıkmaktadır. Büyükbaş hayvanlar 10-15 bin liradan, küçükbaş hayvanlar bin-bin 500 liradan satılıyor. Kurbanlıklarımızı Kaymakamlığımızdan aldığımız izinle birlikte Piyale Paşa Mahallesi’nde bulunan kesim yerimizde dini vecibelere uygun olarak keserek ve paketleyerek hisse sahiplerine ulaştıracağız. Elimizde hala her bütçeye uygun kurbanlık bulunmaktadır. Yalnız kurbanlık hayvan alacak vatandaşlardan şunları rica ediyoruz. Fiyatlar zaten oldukça makul. Bizlerden fiyatları çok aşağı düşürmemizi beklememeliler. Tüm kurban kesmek isteyen vatandaşların bizlere 0 532 363 85 26 nolu telefondan bizlere ulaşıp, detaylı bilgi alabilirler’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

Haber: Serap DURUKAN-Arif ÖZTOK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.