DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Türk Harb-İş Başkanı Korkut Gökbayrak, ‘KIDEM TAZMİNATI ÇEYİZİMİZDİR’

Türk Harb-İş Başkanı Korkut Gökbayrak, ‘KIDEM TAZMİNATI ÇEYİZİMİZDİR’

Türk Harb-İş Başkanı Korkut Gökbayrak,

‘KIDEM TAZMİNATI ÇEYİZİMİZDİR’

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Korkut Gökbayrak, kıdem tazminatı durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gökbayrak, ‘Kıdem tazminatı bizim kırmızı çizgimizdir. Gündeme gelmesini bile kabul etmiyoruz’ dedi.

‘Bu hakkın gasp edilmesini kabul etmemiz, kesinlikle mümkün değildir’

Başkan Gökbayrak, yaptığı açıklamada şunları söyledi: Tamamlayıcı emeklilik sigortası düzenlemesi kapsamında, kıdem tazminatına yönelik olarak gündeme getirilen değişikliklere karşı konfederasyonumuz Türk-İş ve Türk Harb-İş Sendikası olarak söylemimiz, en başında belirttiğimiz gibi kıdem tazminatının kırmızı çizgimiz, geleceğimiz olduğudur. Bu konunun gündeme bile gelmesini kesinlikle kabul etmiyoruz. Türk-İş’in ve Genel Merkezimizin alacağı her türlü eylem kararına sonuna kadar destek verip onların yanlarında olacağımızı belirtmek isteriz. Kıdem tazminatı, bizim çocuklarımızın düğün parası, çeyiz parasıdır. Bu hakkın gasp edilmesini kabul etmemiz, kesinlikle mümkün değildir. Yetkililerin taslak olarak aldığı bu uygulamadan geri adım atmaları gerektiğine inanıyorum. Bunun akla ve mantığa uygun olan bir açıklama olmadığını da tekrar belirtmek isteriz. Kıdem tazminatından vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Hakkımızı sonuna kadar savunacağımızı belirtmek isteriz

Başkan Gökbayrak, açıklamasının sonunda “Geçtiğimiz hafta 24 Haziran tarihinde, Türk-İş’e yaptığım ziyarette, Sayın Başkanımız Ergün Atalay’ın ‘Bu mücadelede tek başına da kalsam asla vazgeçmeyeceğim’ dediğini özellikle belirtmek isterim. Bundan sonra alacağımız her türlü eylem ve kararlarımıza hazır olun talimatını verdiğini de ifade edelim. Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi olarak kıdem tazminatı ile ilgili her türlü olumsuzluğun karşısında olacağımızı, ihtiyaç duyulduğu anda da üyelerimizle beraber alanlarda bulunacağımızı, hakkımızı sonuna kadar savunacağımızı belirtmek isteriz” dedi. 

Haber: Arif ÖZTOK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.