DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Altın fiyatları nereye gidiyor PİYASADA ALTIN KALMADI

Son günlerde altının hızlı yükselişi önlenemiyor. Vatandaşların yatırım için altına yönelmesi nedeniyle piyasada altın azalırken, Altının hızı yükselişi düğün yapacak çiftleri ve vatandaşları tedirgin ediyor. Altın fiyatlarının daha da yükselmesi bekleniyor.  

Fiyatların daha da yükselmesi bekleniyor

Son zamanlarda gündemden düşmeyen altın fiyatları için meraklı arayış sürüyor. Daha önceden altına yatırım yapmış olan vatandaşlar fiyatların yükselmesine sevinirken, altın yatırımına yeni başlayacak veya hediyelik olarak altın almak durumunda olan vatandaşları yeni fiyatlar düşündürüyor. Nisan ayından bu yana sürekli artan altın fiyatları ne zamana kadar artarak devam edecek bilinmezken, piyasalarda gram altın ve çeyrek altın sıkıntısı yaşanmaya başkandı.  Talebin artmasıyla toptancıların elinde azalan altın nedeniyle fiyatların daha da yükselmesi bekleniyor. 

Dakika dakika yükseliyor

Yatırım yapmak isteyen vatandaşların son günlerde en büyük tercihi altın olmaya devam ediyor. özellikle çeyrek ve gram altına gelen yoğun talep nedeniyle piyasalarda altın sıkıntıya girerken, altın fiyatları dakika dakika yükseliyor. Kuyumcular ise yaptıkları açıklamada, ellerinde gram ve çeyrek altının fazla kalmadığını ve toptancılardan talep ettikleri altınları alamadıkların ifade ettiler.  

Çeyrek bir günde 810’dan 855 liraya yükseldi

İlçemizde uzun yıllardır Ay Kuyumcululuk olarak hizmet vermekte olan Ahmet Ay yaptığı açıklamada, “ Altın fiyatları artık gün değil dakikalar içinde değişebiliyor. Dün 810 lira olan çeyrek bugün 855 lira, 460 lira olan 22 ayar gram altın ise 490 Lira’ya yükseldi ve yükselmeye de devam ediyor. vatandaşların yatırım olarak özellikle çeyrek ve gram altına yönelmesi nedeniyle piyasalarda altın sıkıntısı yaşanmakta. Şu anda kuyumcular ellerinde olan altınları satıyor.  Bittiği zaman kuyumcular olarak büyük sıkıntı yaşayacağız. Çünkü toptancılardan talep ettiğimiz altınları alamıyoruz. Toptancılar yaptıkları açıklamada İstanbul’da bile toptancılarda altının olmadığı. Yakında kuyumcularda çeyrek ve gram altın sıkıntısı yaşanabilir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.