DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Akpınar, ‘İstanbul Sözleşmesi Kadını korumak yerine öldürüyor’

Akpınar, ‘İstanbul Sözleşmesi Kadını korumak yerine öldürüyor’

Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Başkanı Şahin Akpınar,  ülke ve ilçe gündemini değerlendirdi.

‘Rakamlar gösteriyor ki bu sözleşme kadını yaşatmaz, öldürür’

Başkan Akpınar, ‘Tüm Müslüman dünyasının 1442. hicri yılbaşını ve Muharrem ayını tebrik eder, başta memleketimiz, milletimiz ve bütün İslam alemi için maddi ve manevi hayır ve bereketli olmasını, İslam’ın ve Müslümanların mansur olmasına vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim. Bu vesile ile Doğu Türkistan’daki ve tüm dünyadaki zulüm altındaki soydaşlarımızın baskı ve vandallıktan kurtulup kendi örf ve adetlerimize, inancımıza göre yaşayabilmelerini, artık bu zulümlerin  son bulmasını dilerim.Daha önce belirttiğimiz gibi İstanbul Sözleşmesi’nden kadına şiddeti önlememesi, kadın ölümlerini azaltmaması ve bizim aile yapımızı  yok etmesi, evlilik dışı hayatı ve cinsiyetsizliği teşvik etmesinden ötürü kesinlikle çıkılmalıdır. Bu vesile ile ilimizde de İzmit’te afiş açan CHP yönetimine, bu konuyu çok iyi araştırmalarını ve iyi anlamalarını tavsiye ediyorum. Büyük Birlik Partisi Kocaeli Teşkilatları ve Kocaeli Alperen Ocakları olarak bizler de hazırladığımız afişleri Kocaeli geneli  ve ilçemizin gerekli yerlerine cevaben asacağımızı belirtmek isterim. Veda Hutbesi varken İstanbul Sözleşmesi adlı fitne üretim sözleşmesinde ısrar etmekten daha anlamsız bir şey olamaz. Kadına şiddeti bu sözleşme değil, milli ve manevi değerlerle güzel ahlak önler. İstanbul Sözleşmesi, kadını koruma başlığı altında bütün dünyayı ahlaksızlaştırma projesidir. Rakamlar gösteriyor ki bu sözleşme kadını yaşatmaz, öldürür. Bu cümleler, Kocaeli’nin genelinde kendini gösterecek’ dedi.

‘Asfalt bakım ekibi oluşturularak bu sorun, çok basit bir şekilde giderilebilir’

Gölcük gündemi hakkında açıklamalarda bulunan Akpınar, ‘Geçtiğimiz hafta Eriklitepe Tabiat Parkı ile alakalı olan önerimizin sonrasında aldığımız Eriklitepe’nin genişletilmesi ve büyütülmesi çalışması haberi bizleri sevindirmiştir. İnşallah kısa sürede şebeke sorunu da çözülüp parkımızın tanınması ve ziyaretçi sayısının yükseltilmesinde de büyük önem taşıyacağını düşünüyoruz. 

Bir diğer sorun ise ilçemizde bulunan ana ve tali yollardaki, tabiri caizse her yerdeki asfalt üzerinde bulunan logar kapaklarının düşüklüğü, yamalı yollardaki çukurlar, kısacası yollarımızın bakımsızlığı, artık büyük bir sorun teşkil etmektedir. Araçla giderken çukurlara girmemek için neredeyse cambaz olmak gerekiyor. Belki bir asfalt bakım ekibi oluşturularak bu sorun, çok basit bir şekilde giderilebilir. Özellikle logar kapaklarının asfalt seviyesine çıkarılmasını çokça önemli görüyoruz. Yeni yapılan yollarda bu sorunun olması da üzücü. Bu kadar masraf edilmişken kapakların asfalttan aşağıda kalması, kötü bir durumdur’ diye konuştu.

Başkan Sezer’e teşekkür etti

Yeni yapılan Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki aydınlatma direklerinin hepsinde bulunan büyükşehir belediyesi logoları için Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanlığı olarak il başkanlığımıza, bu aydınlatma direklerinde bulunan logoların hiç olmazsa bir büyükşehir, bir Gölcük Belediyesi olacak şekilde revize edilmesini, Büyükşehir Belediyesi’ne iletilmesi üzerine dilekçe verdik. Kısa zamanda Büyükşehir Belediyesi’nin Gölcüklüleri kırmayıp Gölcük Belediyesi logomuzu da orada canlandıracağını ümit ediyorum. Aynı zamanda 17 Ağustos’ta acımızı paylaşmaya gelen başta Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz ve tüm misafirlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Özellikle konuşmacılardan Tahir Büyükakın’ın milletvekillerimiz İlyas Şeker ve Haydar Akar’ın konuşmalarına istinaden kentsel dönüşümle alakalı çalışmaları meclis seviyesinde hızlandırmasını, bu konunun çözüme kavuşmasını diliyoruz. Asrın felaketinin yaşandığı ilçe olmamızdan ötürü kentsel dönüşümün ilk kez burada tamamlanması  gerekirken 21 yıl gibi bir sürede milletvekili seviyesinde dile getirilmesi, sorunun resmen görülmesi, yaşanacakların bilinmesine rağmen halen konuşuluyor olması, çözüme kavuşturulmamış tamamlanmamış olması bizleri üzüyor. Geçtiğimiz hafta paylaştığımız konu olan ilçemizdeki okullarda bulunan sorunlarla alakalı olarak birimlerini harekete geçiren Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’e de teşekkür ediyorum’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.