• BIST 100

    9899,72%5,26
  • DOLAR

    39,77% -0,31
  • EURO

    46,68% -0,45
  • GRAM ALTIN

    4198,90% -0,03
  • Ç. ALTIN

    6706,81% -0,50

Başkan Büyükakın, “Verdiğimiz destekler verimli ürünlere dönüştü”

Genel 27.08.2020 13:57:01 0
Başkan Büyükakın, “Verdiğimiz destekler verimli ürünlere dönüştü”

Başkan Büyükakın, “Verdiğimiz destekler verimli ürünlere dönüştü” 

Başkan Büyükakın, Kandıra’nın Döngelli köyündeki karpuz hasadına katıldı, seralarda inceleme yaptı. Karpuz hasadını traktörle taşıyan Başkan Büyükakın, “Çiftçimize verdiğimiz desteklerin verimli ürünlere dönüşmesi bizi son derece mutlu etmiştir” dedi.

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, Kandıra’nın Döngelli köyünde gerçekleştirilen karpuz hasadına katıldı. Kandıra Karpuzu’nun hasat edilmesi nedeniyle çiftçilerin mutluluğuna ortak olan Başkan Büyükakın, traktör kullandı, seralarda inceleme yaptı. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, AK Parti İlçe Başkanı Erol Ölmez ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık da karpuz hasadına katıldı. Başkan Büyükakın hasat sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün burada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Verdiğimiz desteklerin çiftçimizin alın teriyle kaliteli ürüne dönüşmesini görmek çok güzel bir duygu. Bereketli topraklarımızdan daha verimli ürünlerin alınması için elimizden gelenin daha da fazlasını yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

“DESTEKLERİMİZ KOCAELİ’NİN HER NOKTASINDA ÇİFTÇİMİZLE BULUŞUYOR

Kandıralı ve Döngelli çiftçilere karpuz tohumundan fidan desteğine, süt soğutma tankından tavukçuluğa, yem bitkisi tohumundan modern sera yapımına kadar birçok alanda destek verdiklerini söyleyen Başkan Büyükakın, kırsal kalkınmanın önemini bir kez daha vurgularken, “Topyekûn bir üretim seferberliğiyle Kocaeli’yi tarımda da hayvancılıkta da bölgesel bir yatırım merkezi yapmak için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın üretim kapasitesine, yeterliliğine ve çalışkanlığına bizler inanıyoruz. Tarımda üretimin alt yapısına dönük tüm adımlarımızı atıyoruz. Ürüne dönük desteklerimiz, Kocaeli’nin her noktasında çiftçimizle buluşuyor. Bununla birlikte Bakanlığımız ile tarımda inovasyona inanıyor ve geniş tabanlı uygulamalara yatırım yapılması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” açıklamasını yaptı.

“TADANLARIN BİR DAHA VAZGEÇEMEDİĞİ KANDIRA KARPUZU”

Kandıra’nın Döngelli köyünde tarlalarda emeğini ortaya koyan vatandaşlarla sohbet eden, seralardaki ürünleri yerinde gören Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, önümüzdeki on yılların gündemi olan Bio-güvenlik ve siber güvenliğin yanı sıra gıda güvenliğininde çok önemli olduğunu dile getirdi. “Akçakoca’nın yurdu gösterdiğimiz ilgi ve teşvikle beraberçalışkan insanıyla serpilmeye ve gelişmeye devam ediyor” diyerek açıklamarını sürdüren Başkan Büyükakın, “Tadanların bir daha vazgeçemediği Kandıra Karpuzu’nun üretilmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği çiftçimize verdik. Bizim kentimizde unutulmaya yüz tutan lezzetleri gün yüzüne çıkarmak gibi bir görevimizin olduğunu da inanıyoruz. Bu konuda ekiplerimizle birlikte çalışmalar ortaya koyduk. İşte bu gayretin ve emeğin karşılığını bugün Kandıralı hemşehrilerimizin emeğiyle tarlada görüyoruz” şeklinde konuştu.

DOĞAL YOLLARLA YETİŞTİRİLEN TARIM ÜRÜNLERİNİN VERİMİ ARTIYOR”

“Kocaeli’nin önemli tatlarından biri de hiç şüphesiz Kandıra Karpuzu” diyerek ata tohum projesinin önemine değinen Başkan Büyükakın, “Büyükşehir Belediyemize bağlı ziraat mühendislerimizin kontrolünde Kandıra Karpuzumuz doğal olarak yetiştiriliyor.O kadar büyük bir emek var ki bu projede, kaliteli, verimli ve doğal bir karpuz için yoğun bir mesai ortaya koyuldu. Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğümüz, verilen ziraat mühendisi desteği ile üretimin tüm aşamalarını kontrol ediyor. Verdiğimiz ücretsiz danışmanlık hizmetiyle doğal yollarla yetiştirilen tarım ürünlerinin verimi artıyor, üretici daha fazla kazanıyor. Tabi bunun yanında doğal yollarla yetişen lezzetli Kandıra Karpuzunun tadına da hemşehrilerimiz ve ülkemizin farklı noktalarındaki vatandaşlarımız varıyor” ifadelerini sarf etti.

“MİLLETİMİZLE BİRLİKTE YAPIYOR, BİRLİKTE BAŞARIYORUZ”

“Kalbi millet ve memleket sevdasıyla çarpan tüm kardeşlerimizle, el ve gönül birliğiyle çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullanan Başkan Büyükakın, “Tevazu,samimiyet vegayret ile çok çalışmaya devam ediyoruz. Ne yapıyorsak milletimizle birlikte yapıyor, birlikte başarıyoruz. İşte bugün buradaki ürünler bunun en güzel göstergesidir. Halkımızla birlikte yürüyor, gönül sarayını hep birlikte ihya ediyoruz. Çalışmaktan, vatandaşımızla bir olmaktan, onun sesine kulak vermekten asla geri durmuyoruz. Kadirşinas milletimiz de bunu çok iyi görmektedir” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı’dan üyelerine önemli duyuru ZOBİS GÜNCELLEMELERİNDE SON TARİH 15 TEMMUZ

Kocaeli Büyükşehir’in desteğiyle pedallar bu kez umuda çevrildi; KOBİDOS’UN UMUT TURU KOCAELİ’NDE TAÇLANDI

Gölcük Trakyalılar Derneği Başkanı Ramazan Korkut, “KOCAELİ 2. ULUSLARARASI HALK OYUNLARI BALKAN FESTİVALİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

USTAM projesiyle sağlığa destek

Karamürsel’de Kurtuluş Haftasında Sanat Dolu Akşam

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi GEBE OKULU MEZUNLARINI VERDİ

Büyükşehir’den personele mesleki gelişim eğitimi

SPOR KENTİ GÖLCÜK’TE YAZ TURNUVALARI BAŞLIYOR

Konservatuvar mezuniyet konseriyle alkış topladı

Büyükşehir, yol ve altyapı çalışmalarını anlık takibe açtı; YOLDA KALMA, TAKİP ET

Plajlarımız TÜRÇEV denetiminden tam puanla onaylandı; KOCAELİ’NİN MAVİ BAYRAKLI 9 PLAJINA YİNE TAM NOT

Büyükşehir’den çocuklara güvenli alanlar

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Gebze Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası ADRENALİN DOLU ANLARA SAHNE OLDU

Kocaelispor, Emre Mor için devrede!

Kocaelispor’da transfer dönemi resmen başladı

Süper Lig fikstürünü Orhan Dönmez çekecek

İzmit Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi Bakan Göktaş ile tanıtıldı BURADA ENGELLER DEĞİL İMKANLAR KONUŞULACAK

15. YAZ ŞENLİĞİ GÖLCÜK ANITPARK’TA GERÇEKLEŞTİ

Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Mustafa Özsoy “GÖLCÜK İÇİN KALICI ÇÖZÜMLER ŞART”

TEMAD Gölcük Şube Başkanı Bekir Tülü, “YAZ DÖNEMİNDE GEZİ PROGRAMLARIMIZ DEVAM EDECEK”

TEGV’in 30’uncu yılına özel öğrenciler “KIRMIZI BANTLI KIZ” TİYATRO OYUNUNU SAHNELEDİ

Büyükşehir, Başiskele Kavşağı Projesi’nde ağaçlara sahip çıkıyor; SÖKÜLEN AĞAÇLAR GELECEĞE TAŞINIYOR

Rümeysa Meriç'in katiline ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası KARAR ALKIŞLARLA VE GÖZYAŞLARI İÇİNDE KARŞILADI

GÖLCÜK BELEDİYESİ PERSONELİNE YANGIN EĞİTİMİ VERİLDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi uyardı; SİGARA İZMARİTİNİ YERE ATMA, YANGINA SEBEP OLMA

Gölcük Yelken Kulübü Başkanı Hüseyin Çakıroğlu, “YELKEN DERSLERİMİZ 1 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR”

Derince Ahmet Yesevi Camii çevresi yeni kimliğe kavuştu; BÜYÜKŞEHİR’DEN ESTETİK DOKUNUŞ

TEGV gönüllüleri halı saha maçında buluştu

Kocaeli’nde trafik bilinci küçük yaşta başlıyor; BÜYÜKŞEHİR’İN TRAFİK EĞİTİM PARKI’NA YOĞUN İLGİ

Kocaelispor, İngiliz forvet Daniel Ebenezer Agyei ile 2 yıllık sözleşme imzalandı

Yükleniyor

Gölcük’teki üst geçitler elden geçiriliyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük ADD’de yeni üyelere rozetleri takıldı

GÖLCÜK'TE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Çöken yola su bidonu ile çözüm aradılar

Değirmendere Vatan Caddesi girişinde yol yeniden çöktü

Ramazan Ayında En Güzel Sofralar DEĞİRMENDERE YALI EVLERİ’NDE YAŞANIR

Elit Kuaför bayanların gözde mekânı BAKIMLI OLMAK BİR AYRICALIKTIR

Gülşen Gayrimenkul’ün sahibi Çiğdem Gülşen, “EMLAK PİYASASINDA  DURGUNLUK DEVAM EDİYOR”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “ENFLASYON  ORANININ YANINDA SEYYANEN ZAM DA İSTİYORUZ”

Gürel, “Altın uzun vadede her zaman faiz ve dövizden daha karlıdır”

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nden esnafa büyük destek MISIRLIOĞLU: “ESNAF KALKINIRSA ŞEHİR KALKINIR”

KSO Başkanı Zeytinoğlu mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

“Altında yaşanan iniş çıkışlar yatırımcıları telaşlandırmasın”

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

Gürel, “Uzun vadede dövizden ve faizden daha fazla getirisi olan yatırım altındır”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2