DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar “TEDBİRLERİ ELDEN BIRAKMAMALIYIZ”

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar “TEDBİRLERİ ELDEN BIRAKMAMALIYIZ”

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar

“TEDBİRLERİ ELDEN BIRAKMAMALIYIZ”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, partisinin binasında düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Akpınar Coronovirüs vaka sayılarını her geçen gün arttığını ifade ederek, “ Vaka sayıları yükselmekte, tedbiri elden bırakmamalıyız” dedi.

“Devletin, Bilim Kurulumuzun görüşleriyle belirlediği kurallara harfiyen riayet etmeliyiz”

Türkiye’nin Kovid-19 sürecinde çok başarılı olduğuna işaret eden Akpınar, yaz dönemiyle birlikte vatandaşların tedbirleri gevşetmesini eleştirdi. “Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, düğünler, asker uğurlamaları, taziye ziyaretleri arttı ve bütün bunlar koronavirüsün Türkiye’de hızla yayılmasına sebep oldu” diyen Akpınar, önlemler konusunda vatandaşlara önemli sorumluluklar düştüğünü dile getirdi. Akpınar, “Devletin, Bilim Kurulumuzun görüşleriyle belirlediği kurallara harfiyen riayet etmeliyiz. Umuyor ve diliyoruz ki hastalığa ait rakamların ivmesi azalarak devam eder ve hiç kimsenin Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetmediği günlere bir an önce ulaşırız.” dedi.

“Uzaktan eğitim, aşı geliştirilene kadar devam etmeli”

Akpınar, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan ve kamuda dönüşümlü olarak çalışma esaslarının yer aldığı genelgeyi de çok faydalı bulduğunu ifade etti. Akpınar, okulların açılması konusunda ise şunları söyledi: “Eğitimden asla vazgeçemeyiz ama sağlığımızdan da vazgeçemeyiz. İkisini dengeli götürmek zorundayız. Pandemi devam ederken, ‘Okullar neden açılmıyor?’ diye Milli Eğitim Bakanlığına baskı yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Gerekiyorsa aşı geliştirilene kadar, pandemi tamamen bitene kadar ya da aşağı seviyelere düşene kadar uzaktan eğitime devam edilmeli. Aynı şey spor müsabakaları ve sosyal, kültürel faaliyetler için de geçerli” dedi.

Koronavirüs tedavisi süren tüm vatandaşlara acil şifalar diledi

Kovid-19 pandemisinin şakasının olmadığını ifade eden Başkan Akpınar, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu başta olmak üzere, koronavirüs tedavisi süren tüm vatandaşlara acil şifalar diledi.

“Yunanistan ile yüzyıllar öncesinden miras kalan problemleri çözmeye çalışıyoruz”

Zaman zaman, Yunanistan’ın davranış ve insan kalitesi konusunda, öyle tuhaf durumlar yaşıyoruz ki karşımızda bir devlet mi yoksa meczup mu var şaşırıyoruz” diyen Başkan Akpınar, Türkiye’nin Yunanistan ile yüzyıllar öncesinden miras kalan problemleri olduğuna dikkat çekerek, Ege ve Akdeniz’deki “karasuları” ile “kıta sahanlığı” sorunlarında, Yunanistan’ın tezlerinin, uluslararası hukuka, uluslararası antlaşmalara ve adalete uygun olmadığını vurguladı.

Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerini taciz etmesini  kınadı

Yunanistan’ın, başta Almanya ve Fransa olmak üzere, Avrupa birliği ülkelerinden aldığı destekle şımardığını söyleyen Akpınar, yaşanan her sıkıntıda Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerini taciz etmesini de kınadı. Akpınar, şöyle konuştu:”Ege’de yaşanan bir problemden sonra Yunan askerlerini, silahlı olarak, kendi topraklarına, kendi vatandaşlarının üzerine, İskeçe, Mustafçova, Gökçepınar köyüne gönderip mezar taşlarını kurşunlatması nasıl bir aklın ürünü olabilir? Verilmek istenen mesaj nedir? Yunanistan’ın davranışından ‘Herhangi bir anlaşmazlık yaşadığımızda canlarını ve mallarını korumakla yükümü olduğumuz kendi vatandaşlarımız olan masum Türkleri öldüreceğiz’ sonucunu mu çıkarmalıyız?”Yunanistan ile yaşanan gerilimde, Fransa’nın tavrına da değinen Akpınar, sözlerini şöyle sürdürdü:”Fransa’nın Nicolas Sarkozy ile başlayan ve bugün Emmanuel Macron ile devam eden liderlik problemi, Fransa’dan taşıp bir Avrupa meselesi haline dönüşmüş durumda. Avrupa’nın en köklü devletlerinden Fransa’nın, sayısız hukuksuzluğu göz ardı ederek, Yunanistan’ın artık şımarıklık ile izah edilemeyecek saçmalıklarının peşine takılması ve Akdeniz’de oluşabilecek bir çatışma ortamına zemin hazırlaması üzerinde, Fransa halkının ve Avrupa Birliğinin ciddiyetle düşünmesini tavsiye ediyoruz” dedi.

“Doğayla savaş olmaz”

Konuşmasında Giresun’da yaşanan sel felaketine de değinen Akpınar, “Doğayla savaş olmaz. Doğaya, ona zarar vermeden uyum sağlamalıyız. Çarpık yapılaşmaya müsaade edilmemeli.” ifadesini kullandı. Akpınar, Deprem konusunun asla gündem dışı kalmaması gerektiğine işaret ederek, depreme yeterince hazır olunmadığını savundu. Akpınar, “Televizyonlarda sabah akşam, erken seçim var mı, kim aday olacak gibi konular konuşuluyor. Depremi konuşun. Karadeniz’deki çarpık yapılaşmayı, ekonomiyi, sağlığı, bilimi, eğitim konuşun.” dedi. Ayrıca Akpınar, çok geç olmadan deprem konusunda detaylı çalışmalar yapacak bir kurul oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

“Karadeniz’de bulunan doğal gaz rezervi bizleri sevindirdi”

Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi bulunmasına da değinen Şahin Akpınar bu durumun, ekonomide, enerji ithalinden kaynaklanan kayıpların azalması anlamına geldiğini belirtti. Akpınar, doğal gaz bulunduğunun ilan edilmesinin ardından yaşanan tartışmaları da “ayrıştırıcı” olarak değerlendirdi. Akpınar, “Bu konu üzerinden gereksiz tartışmalar yürütülüyor. Dışlayıp aşağılayarak bir yerlere varılamaz. Neticede Türkiye bulmuştur bunu. Cumhurbaşkanı bugün Recep Tayyip Erdoğan, yarın başkası olur. Önemli olan Türkiye’dir, Türk milletidir.” diye konuştu.

Malazgirt ruhu ve 30 Ağustos Zaferi

Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü olduğunu hatırlatan BBP Gölcük ilçe Başkanı Akpınar, şunları kaydetti: “Türklere Anadolu’nun kapılarında kesin zafer sağlayan son muharebe olarak anılan Malazgirt Zaferi ile Anadolu, sayısız imha ve işgal girişimine rağmen, bize ait olmaya devam ediyor. Dünyanın en güzel, en zengin, stratejik olarak en önemli coğrafyasında yaşıyoruz ve bin yıldır, bu topraklardaki varlığımızın her gününü, topraklarımıza ve varlığımıza el uzatanlarla mücadele ederek geçirdik. Sultan ALPARSLAN’ın inanç ve kararlılığıyla varlığımızı koruyacağımıza inanıyorum. Malazgirt ruhu bizde olduğu müddetçe, dünya var oldukça hem bu topraklarda var olacağız hem de bölge coğrafyamızın da barış, huzur adalet ve güven içinde yaşamasına öncülük edeceğiz” dedi. Ayrıca Akpınar, Malazgirt Zaferi ile 30 Ağustos Zaferi üzerinden ayrıştırıcı tavır alanları kınadığını vurgulayarak, “Ayrıştırıcılık yapmaya çalışanlar, her zaman olduğu gibi boşa kürek çekmiş olacaklardır. Malazgirt Zaferi’ni hangi inançla kutluyorsak 30 Ağustos Zaferi’ni de aynı kararlılık ve azimle kutlayacağız.” ifadelerini kullandı.

“Halıdere’de meydana gelen yangını büyük bir üzüntü ile izledik”

Başkan Akpınar son olarak “Halıdere’de meydana gelen yangını büyük bir üzüntü ile izledik. Ekiplerin anında müdahalesi ile yangının çok büyümeden söndürülmesi bizleri sevindirirken bu tür yangınların tekrarlanması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca bu sabah çok üzücü bir haber aldık. Gölcük eski esnaflarından Kurt Kardeşler Torna Tesviye dükkanın gece geç saatlerde yandığını ve iş yerinin kullanılamaz hale geldiğini öğrendim. Esnafımıza çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diyerek açıklamalarını bitirdi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.