DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BBP İlçe Başkanı Şahin Akpınar, İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN ÇIKILMALI

BBP İlçe Başkanı Şahin Akpınar,

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN ÇIKILMALI

Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Başkanı Şahin Akpınar” İstanbul Sözleşmesi ne kadına şiddeti önlüyor ne de kadın ölümlerini azaltılıyor, bizim aile yapımızı yok ediyor, evlilik dışı hayatı özendiriyor, cinsiyetsizliği teşvik ediyor. Bu nedenle İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmalı ” dedi.

Covid-19 salgınından vefat edenlere rahmet diledi

Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Başkanı Şahin Akpınar, basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasına Covid-19 salgınıyla başlayan Akpınar, “Öncelikle korona virüs kapsamında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Maraş’ta doktor Mustafa Özlü, Diyarbakır’da doktor Halil Yücel’i de kaybettik, Allah’tan rahmet diliyorum. Büyük bir gayret ile çalışan sağlık çalışanlarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Vatandaşlarımızı bir kere daha uyarıyoruz virüs salgını tüm hızıyla devam ediyor. Gördüğümüz üzere ülkemizde ve ilçemizde bir rehavettir almış başını gidiyor. Özellikle virüsün kişiye göre etki etmesinden kaynaklı insanlarda belki de bana da bulaştı, bende atlattım, kesin bulaştı bana etki etmiyor demek ki vs düşüncelerinin yaygınlaştığını görüyoruz. Rehavetin de buradan kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Yetkililerden özellikle bu konularla alakalı toplumu bilgilendirmelerini önemli buluyoruz. Kurallara ne kadar uyarsak o kadar başarı elde etmiş oluruz” diye konuştu.

“Trafik kurallarına azami derecede dikkat etmemiz gerekiyor”

Bayramda artan trafik kazalarına da değinen Akpınar, “Bayram dolayısıyla Trafik kazalarında 60 vefat olmuş, yüzlerce de yaralımız var. Trafik kazalarında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Trafik kurallarına azami derecede dikkat etmemiz gerekiyor” turizmdeki gelir kaynaklarımızın önemli olduğunun farkındayız fakat bayram tatilindeki durumu gördükten sonra Gölcüklü hemşehrilerimizi uyarıyoruz. Her birey kendinden sorumlu. Gölcük olarak gelecek misafirlerimize ve gidecek olduğumuz misafirliklere dikkat edersek kendi diyetimizi vermiş oluruz. Bu bizim ve ailelerimiz için azami önem taşıyor. Birbirimizi uyarmakta geri durmayalım. Bunda alınacak, darılacak bir şey yok. Biraz daha sabır. İnşallah sabrın sonu selamet hepimiz için” ifadelerine yer verdi.

“Deprem gerçeğini unutmayalım”

Malatya’da yaşanan depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Akpınar, “Deprem sadece gerçekleştiğinde aklımıza gelmemeli özellikle devlet, hükümet bu konuda depreme karşı hem vatandaşlarımızı uyarma hem de kentsel dönüşüm başta olmak üzere gerekli altyapı hazırlıklarını ivedilikle tamamlanmasının önemli olduğunun altını çiziyoruz. Özellikle deprem bölgelerinde olası depremler beklenen bölgelerde, ilçemizde dahil gerekirse kaynakların büyük bir kısmını deprem ve kentsel dönüşüm projelerine harcamamız gerekiyor. “İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın” sözlerine yer verdi.

“Lübnan’da yaşayan bütün insanlara geçmiş olsun”

Lübnan’da yaşanan patlama ile ilgili ise Akpınar şu değerlendirmeyi yaptı:

“Lübnan’ın Beyrut kentinde el konulan patlayıcıların çıkan yangın sonucu infilak etmesiyle birlikte yüzden fazla insan hayatını kaybetti 4 binin üzerinde yaralı olduğu açıklandı. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Lübnan’da yaşayan bütün insanlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

“Son ay içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda 105 terörist etkisiz hale getirildi”

Terörle mücadelede Türkiye’nin kararlılığını vurgulayan Akpınar, “Ülkemizin terörle mücadelesi tüm hızıyla devam ediyor. Gerçekleştiren operasyonlar başarılı sonuçlar veriyor. Ülkemiz içindeki terörist sayısının çok azaldığını biliyoruz ve bu son ay içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda 105 teröristin etkisiz hale getirildiğini işitmiş olduk. Kahraman güvenlik güçlerimize bir kez daha daha üstün muvaffakiyetler diliyorum. Şehitlerimize Allah rahmet, yararlı askerlerimize acil şifalar niyaz ediyorum” dedi.

 “Bizim batı kültürü ile hazırlanmış sözleşmeye ihtiyacımız yok”

İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasının gerekli olduğunu savunan Akpınar, “Biliyorsunuz bu İstanbul Sözleşmesi güya kadına şiddeti ister aile içinde olsun ister aile dışında olsun önlemek amacıyla hazırlanmış ve Türkiye’de bu anlaşmayı ilk imzalayan ülke olmuştur. Sözleşmenin bütünlüğünden ve tanımlardan keza hukuksal anlamda ilk defa bir uluslararası düzenlemeye konu edinmiş olan toplumsal cinsiyet, cinsel kimlik, cinsel yönelim gibi doğal cinsiyet dışındaki kavramların hukuki statüye kavuşturulmuş olmasında düzenlemenin kadına yönelik şiddetin çok daha ötesinde bir amaca yönelik olduğunu rahatlıkla anlayabiliyoruz. Biz kadına şiddeti kendi örfümüzle, adetimizle, kültürümüzle, inancımızla kendi TBMM’den çıkaracağımız yasalarla önleyebiliriz. Bizim batı kültürü ile hazırlanmış sözleşmeye ihtiyacımız yok onun için Türkiye bu sözleşmeden çıkmalıdır. Milletin binlerce yıldır getirdiği geleneklerin göreneklerin ve en önemlisi İslam inancımızı yok sayan hiç kaale almayan bir sözleşmeyi bizim kabul edip sürdürmemiz mümkün değildir” dedi.

“İstanbul sözleşmesi ne kadına şiddeti önlüyor ne de kadın ölümlerini azaltılıyor”

Sözlerine devam eden Başkan Akpınar, “Bu sözleşmeden sonra kadına yönelik şiddet ve kadın ölümleri artmıştır. İstanbul Sözleşmesi’nin olmadığı 2008 yılında 80 kadın öldürülürken 2017 yılında 409 kadın öldürülmüş. İstanbul sözleşmesi ne kadına şiddeti önlüyor ne de kadın ölümlerini azaltılıyor, bizim aile yapımızı yok ediyor, evlilik dışı hayatı özendiriyor, cinsiyetsizliği teşvik ediyor İnsanlık var olduğundan beri hiçbir topluluğun kabul etmediği hiçbir inancın kabul etmediği ahlaksızlığı bize sanki insan hakkıymış gibi özgürlükmüş gibi dayatmaya kalkıyor. Hep beraber oturalım kadına şiddeti nasıl engelleriz bütün bu toplumsal şiddeti nasıl engelleriz bunun çarelerini kendimiz bulalım kendi örfümüz inancımıza kendi dinimize ahlakımıza göre bunu bulalım ve ona göre yasalar çıkaralım ve ona göre en ağır cezayı verelim “değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.