DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Bilgievleri’nden LGS başarısı

Bilgievleri’nden LGS başarısı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğine yönelik yürüttüğü eğitim çalışmalarıyla yine Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğine yönelik yürüttüğü eğitim çalışmalarıyla yine Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor.Ücretsiz olarak ilk ve ortaokul öğrencilerine eğitim veren Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlıBilgievleri kısa bir süre önce gerçekleştirilen LGS sınavlarında bu özelliğini bir kez daha ortaya koydu.

18 ÖĞRENCİ YÜZDE 2’LİK DİLİMDE

Bu yıl Bilgievleri’nin 8. sınıfında eğitim gören binlerce öğrenci sınavda önemli başarılara imza attı. Çok sayıda öğrenci bir özel okula gitmeden ya da kurs almadan Bilgievleri’nde verilen eğitimle LGS sınavından alnının akıyla çıktı. 2020 yılında Bilgievi etkinliklerine katılan 18 öğrenci sınavda yüzde 2’lik dilime girerek gelecek adına önemli bir adım attı.

BAŞARI TESADÜFLE GELMİYOR

Bilgievleri, yılın başından itibaren başaranın tesadüf olmadığını göstererek LGS sınavına girecek olan 8. sınıf öğrencilerini adeta eğitim kampına aldı. LGS adayları için, rutin derslerin yanı sıra, hızlandırılmış bilgi destek programı ile ek kurslar düzenledi. Çocukların sınav stresine karşı ise özel bir strateji belirlendi. Bilgievleri, ders döneminde öğrencilerin biraz olsun rahatlaması için çeşitli eğlenceli faaliyetler ve kültür gezileri düzenlenerek öğrenciler hazır hale getirildi.Söz konusu eğitim anlayışının olumlu sonuçları ise LGS sınavı sonrasında ortaya çıktı.

HÜMA HATUN BİLGİEVİ ZİRVE YAPTI

Elde edilen başarı, özellikle Bilgievlerine çocuklarını gönderen aileleri oldukça mutlu etti.Kocaeli’de bulunan 17 Bilgievinden öğrenciler başarılı olurken özelikle Gebze Hüma Hatun Bilgievi bu alanda 7 öğrenciyle önemli bir başarı elde etti.

FIRSAT EŞİTLİĞİ SUNUYOR

Türkiye’de fırsat eşitliğine yönelik önemli bir hamle olan Bilgievleri,Büyükşehir Belediyesigençlik yapılanması Kılavuz Gençlik Modeli’nin önemli bir ayağını oluşturuyor. Özelikle ailelerin ekonomik durumuna önemli katkı sunan Bilgievleri özel ders, kurs ya da özel okul imkânı olmayan ailelere adeta nefes oluyor.Bilgievleri sayesinde çocuklarının en iyi şekilde sınava hazırlanması nedeniyle aileler Büyükşehir Belediyesinden memnun kalıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.