DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Çelikkol, ‘2018 yılından sonra DASK’ta düşüşler dikkat çekiyor’

Çelikkol, ‘2018 yılından sonra DASK’ta düşüşler dikkat çekiyor’

Çelikkol Sigorta Acentesi Sahibi Seher Çelikkol, ülkemizde ve Gölcük’te zorunlu deprem sigortalı evlerin oranını açıkladı. Çelikkol, ‘Ülkemizde 2018 yılından sonra zorunlu deprem sigortası yaptıranların sayısında düşüşler görülmektedir. 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminde yaşanan afetin verdiği zarar ortada. Depremin ve afetin zararlarını asla unutmamalıyız. Türkiye’de toplam 17.661.690 konuttan 8. 846.014 sigortalı konut bulunuyor. İlimizde ise 421.570 toplam konutun 259.108 sigortalı konut  sayısı bulunmaktadır’ dedi.

‘Ülkemizde ZDS sigortalılık oranı da yüzde 55’e ulaştı, ama yeterli değil’

Çelikkol, ayrıca, ‘Marmara depremi ile afetlere karşı hazırlıklı olmanın ve afet sonrası hayatın hızla normale dönebilmesi için gerekli önlemleri almanın önemini acı bir tecrübe ile öğrendik. Depremin ardından 2000 yılında Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) kurulması depremin olumsuz maddi etkilerini azaltma noktasında çok önemli bir adım oldu. DASK, kuruluşundan bu yana meydana gelen 788 depremde 393 milyon TL hasar ödemesi yaparken; ülkemizde ZDS sigortalılık oranı da yüzde 55’e ulaştı. Ancak elbette bu oranlar yeterli değil. Türkiye’de depreme karşı sigortasız konut kalmaması gerekiyor. Vatandaşlarımızın depreme karşı önlem alması, sigorta yaptırması ve süresi dolan poliçelerini yenilemesi; deprem sonrasında hayatın yeniden normale dönebilmesi için büyük önem taşıyor. ZDS, konutları depreme ve depremin doğrudan neden olduğu yangın, yer kayması ve tsunami gibi afetlerin yol açtığı yapısal hasarlara karşı belirlenen limitler dahilinde güvence altına alıyor. Bunun dışındaki hasarlar için konut sigortası yaptırmak önem taşıyor. Konut sigortası ile Zorunlu Deprem Sigortası bedelinin üzerinde kalan bedelin yanı sıra eşyaları da güvence altına almak mümkün oluyor” dedi.

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.