DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gelecek Partisi 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi GÜNER SEÇİLMİŞ BAŞKAN OLDU

Gelecek Partisi 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi

GÜNER SEÇİLMİŞ BAŞKAN OLDU

Gelecek Partisi Gölcük İlçe Teşkilatı 1. Olağan genel kurulunu dün parti binasında gerçekleştirdi.  Tek listeyle gidilen kongrede Kurucu İlçe Başkanı Kadriye Güner seçilmiş başkan oldu.

Kongre parti binasında gerçekleşti

Teşkilatlanma çalışmalarını hemen hemen tamamlayan Gelecek Partisi Kocaeli teşkilatı ilçe kongrelerine devam ediyor. İl başkanı Ömer Faruk Başaran ile genel başkan yardımcısı Doğan Demir, başta olmak üzere il başkan yardımcıları, gençlik ve kadın kolları başkanları, ilçe başkanlarının tam kadro hazır bulunduğu genel kurul Gölcük Merkez Mahallesi 19 Mayıs Caddesi Eşrefbey Apartmanındaki ilçe merkezinde gerçekleştirildi.

Kongreye katılım oldukça yoğundu

Gelecek Partisi Gölcük İlçe Teşkilatı 1. Olağan genel kuruluna Gelecek Partisi  İl Başkanı Ömer Faruk Başaran ile Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir, başta olmak üzere BBP İl Başkanı Remzi Kaya, İYİ  Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, BBP Gölcük Şahin Akpınar, Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, Konya Karamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nuri Akyol, Gelecek Partisi Gebze İlçe Başkanı Müslüm Osmanoğlu, Derince İlçe Başkanı ümit Yıldız, Darıca İlçe Başkanı Murat Sarı, İzmit İlçe başkanı Gülşen Efe, Körfez İlçe Başkanı Fırat Türker ile il başkan yardımcıları, gençlik ve kadın kolları başkanları katılım sağladı.

Divan başkanı Murat Özden oldu

Kongrede divan başkanlığına Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Murat Özden, yardımcılıklarına Eyüp Gençer ile Sevil Koçbora seçildi. 15 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı genel kurulda 20 yönetim kurulu üyesi ile 65 il kongre delegesi belirlendi.

“Partimizin ilçe binamızın kapısı tüm Gölcüklü hemşehrilerimin sesi olmak için hazırdır”

Gelecek Partisi İlçe Kongresinde açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Kadriye Güner katılımcıları selamladıktan sonra konuşmasında, “ Cumhuriyetimizin 100. yılında kurulan Gelecek Partisi’nin amacı kapsayıcı bir yenilenmeyi milli birlik ve demokrasiyi güçlendirerek ilim bilim ve akıl ile geleceği inşaa etmek için yola çıkmıştır. Partimiz Sayın Genel Başkanım Ahmet Davutoğlu ve değerli 152 kurucu yürekli başkanımız ile 13 Aralık 2019 tarihin de kuruldu ve çınar ağacımızı dikildi. Ard arda yapacağımız kongrelerimiz ile bizlerde can suyu vermeye devam ediyoruz.  Gölcük Gelecek Partisi İlçe Başkanlığı olarak biz nemi yapacağız ? İnsanların değil fikirlerin çarpıştığı, sorun odaklı değil sorun çözücü, haksızlığın karşısında adaleti savunan, siyasi ekonomik menfaatlerin değil huzur güven ve Iiyakatin önde tutulduğu, siyaset ile halkın halk tarafından halk için yönetildiği bir anlayışı baz alacağız. Etkin kökenleri din ve mezhep farklılıklarını ayrıştırıcı değil bütünleştirici ve sahiplenici olacağız. Milli  ve dini değerlerimize de sahip çıkacağız. Dokunulmazlıkların bununla orantılı sorumlulukları ve görevleri olduğunu unutmayacağız. İlçemiz de son zamanlar da artan kadına şiddet ve ekonomik kökenli intihar eylemlerinin, evine ekmek götüremeyen babaların, sesini duyuramayan kadınların ve kendin kendi haklarını savunamayan masum evraklarımızın feryatlarının sesi olacağız. Evet susmayacağız. Sorunları bastırarak öteleyerek değil tartışarak paylaşarak çözmeye çalışacağız. Ben şahsım ve yönetimim adına Partimizin ilçe binamızın kapısı tüm Gölcüklü hemşehrilerimin sesi olmak için hazırdır. Sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum”  dedi.

Başaran, “Kocaeli Gelecek olarak çok güzel işler hep birlikte imza atacağız”

Gelecek partisi İl Başkanı Ömer Faruk Başaran katılımcıları selamladıktan sonra yaptığı konuşmada, “ Gölcük İlçemizin 1. Olağan kongresini yapmak üzere bir araya geldik. Biz bu yola çıktığımızda çok kıymetli kurucu arkadaşlarım ile ilk toplantımızı yapmıştık.   Çok güzel keyifli bir toplantı olmuştu o toplantı ve orada bu ışığı almıştık.  Gelecek Partisi kurulacak. O zaman partinin adı da belli değildi ve hep birlikte çok güzel işlere imza atacağız. Partimiz kurulduktan sonra biliyorsunuz Kocaeli teşkilatımızın kurulması noktasında düşüncelerimiz vardı. Doğan başkanımızın da katkılarıyla İl Başkanı olarak bu göreve başladık. Sayın genel Başkan yardımcımın çok büyük desteği ve katkılarıyla da birçok şeyi birlikte yaparak bugünlere geldik. 12 ilçemizin 10’unun ilçe başkanı belirledik ve birçoklarında kongre üyelerimiz bu hafta itibariyle bitmiş olacak.  İl kongremiz 28’inde olacak.  Sayın genel başkanımız katılacaklar İl Kongremize. Bizim için ilk kurduğumuzda dediler ki “bunlar teşkilatlanamazlar, yapamazlar, yapamayacaklar.  İşte şu ilçeyi kuramazlar bu ilçeyi kuramazlar”. Gerek genel merkez olarak gerekte Kocaeli teşkilatı olarak biz çok kısa zamanda teşkilatlandık. Bizimle aynı süreçte başlayan aynı süre içerisinde aynı şekilde parti kurmaya, Parti kurma hedefi ile yola çıkan insanların bizim çok gerimizde kaldığını gördük. Bugün de bunu yaşıyoruz. İnşallah sürpriz olmayacak. Kocaeli Gelecek olarak çok güzel işler hep birlikte imza atacağız. Ben bu toplantıda Gölcük ilçe başkanım başta olmak üzere bu toplantıyı tertip eden heyete, arkadaşlara da teşekkür ediyorum. İnşallah çok güzel işlere hep birlikte imza atacağız. Bizim saklayacak bir şeyimiz de yok, yani saklanacak bir şeyimiz yok neysek. Çünkü insanlar takdir ediyorlar yani klasikleşmiş işte bir siyaset anlayışı var Türkiye’de. Biz bunları yıkmak için geldik. İnşallah hep birlikte de bunu başaracağız. Hepinize çok teşekkür ederim” dedi.

Demir“Oy oranımız şu anda yüzde 6”

Gelecek Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir de yaptığı konuşmada, “Çok fazla konuşmadan çok işler yapacağız. Ahmet Davutoğlu gibi mütevazi, siyaset ve bilim insanı, bilge bir genel başkanımız var. Yok olan adaleti, hukuku, ekonomiyi dizayn etmeye geliyoruz. Toplumu ayrıştırma dışında bir şey yapmıyorlar. Ekonomi battıkça batıyor. Boşanmalar, işsizlik artmış. İnanın 4-5 bakanlar kurulu oluşturacak kadrolarımız var. Zorlu bir yolculuğa çıktık. Kavganın kimseye faydası yok. Her tarafımız ihanetle çevrili. Bu parti şu anda bile yüzde 6’lara ulaşan oy oranına sahip. Kongre süreçleri tamamlandığında bakın o zaman neler oluyor” diye konuştu.

Raporlar oylandı

Konuşmaların ardından Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Gelir- Gider hesap raporu, yeni dönem bütçe tasarısı ile yönetim kurulunun ibrası okundu ve oy birliğiyle onaylandı. Ardından oylamaya geçildi ve Gelecek Partisi Gölcük İlçe Başkanı Kadriye Güner seçilmiş başkan oldu. 

 Gelecek Partisi  Gölcük İlçe Teşkilatı’nın yönetim kurulu listesi

İlçe Başkan  Kadriye Güner, Ali İhsan Aydınlık, Yusuf Yalçın, Tevfik Şengönül ,  Ümit Durna, Bahattin Eken, Furkan Bayraktar,  Ömer Dülger, Ahmet Acemli , Metin Kaplan, Ümit Uğuz,  Yasin Acemli ,Ali Alparslan, Musa Durna,  Halil Durna, Yasin Kanik, Recep Öner, Ergün Tunç, Sena Aydınlık

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.