DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GÖLCÜK’TE O YASAĞA UYULMUYOR

Türkiye genelinde 1 Aralık 2018 tarihi itibarı ile mahalle aralarında, caddelerde kaldırımlara araç park etme cezası 350 Lira olarak belirlenmesine rağmen Gölcük’te birçok sürücü bu yasağa uymayarak kaldırımlara hatta engelli yollarına araçlarını park etmeye devam ediyor.

Tek tekerlek değil araçlar komple kaldırımların üzerinde

İlçemizdeki en büyük sorunlarından biri olan park sorunları gittikçe çoğalmaya devam ediyor. Yaklaşık 2 buçuk yıldır geçerli olan ve tek teker bile kaldırımda olsa 350 Lira ceza yazılacak olan kanun bile duyarsız sürücüleri engelleyemedi ve Gölcük’te birçok cadde ve sokakta kaldırımlara araç park edilmeye devam ediliyor. Tek tekerlek bile kaldırımın üstünde olsa ceza yazılması gerekirken ilçemizde birçok kaldırıma değil tek tekerlek aracın komple park edildiği gözlerden kaçmıyor. İlçemizde birçok cadde ve sokakta sürücüler kaldırımlara araçlarını park etmeye devam ediyor. Vatandaşlar kaldırımlara park eden duyarsız sürücülere büyük tepki gösterdi.

Bu görüntülerin son bulması isteniyor

Bu sorundan tepki gösteren bazı vatandaşlar, “Kaldırımlara park edilen araçlar, yayaların yolunu ihlal etmekle birlikte kazalara da sebebiyet verebiliyorlar. Özellikle engelli kardeşlerimizin kaldırım dışına çıkmaları pek mümkün olmuyor. Bu durum onlar için büyük zorluklar yaşatabiliyor. Tek tekerlek bile kaldırımın üstünde olsa 350 lira ceza kesilecek deniliyordu. Bu sürücülerin bu yasadan haberi yok galiba ya da ceza kesilmediği için mi böyle rahatlar anlamadık ama biz Gölcük’te bu tür görüntülerin son bulmasını istiyoruz” dediler.

YORUMLAR

  1. Adnan dedi ki:

    Son resimdeki kaldırımıda haber yapsaydınız orda nasıl yürür bir yaya hele birde akşam olunca